GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2017 11:28

Kargapazar Müfrezesi Şehitliği ihya ediliyor

Kargapazar Müfrezesi Şehitliği ihya ediliyor
Erzurum Valiliği tarafından ihya projesi başlatılan Kargapazar Şehitliği'nin yol sorunu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü.
Erzurum Valiliği tarafından ihya projesi başlatılan Kargapazar Şehitliği'nin yol sorunu Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Erzurum Valiliği'nin şehitlik alanında yapacağı çalışmaların başlaması için gerekli olan yol, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 3 aylık yoğun çalışmasıyla tamamlandı. Büyük Tüy, Küçük Tüy ve Kevenlik Köyü yaylaları arasında kalan problemli 11 kilometrelik savaş yolu elverişsiz arazi ve hava şartlarına rağmen bitirildi. ATAK Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Çetin Bayram, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sayın Valimiz şehitliği görünce çok duygulandı ve şehitlerin mezarı başında 'Buranın ihyası bizim için şu an itibari ile şeref meselesidir. 1 yıl içerisinde çalışmalar başlayacak ve vatandaşlarımız bu şehitliği ziyaret edebilecektir' demişti. Sayın Valimiz bu sözünü tuttu. Allah razı olsun. Şehitliğimizin en büyük problemi yoldu. Bu yol sorunu Büyükşehir Belediyemiz tarafından çok zor şartlarda 2900 metrede 3 ay boyunca süren özverili ve gayretli çalışmalar neticesinde çözüldü. 101 yıl sonra ecdadın tırmandığı yollardan artık vatandaşlarımız bu topraklara atılan perçinlerimizin en belirgin örneği olan Kargapazar Müfrezesi Şehitliği'mize ulaşabilecekler. Bu bağlamda Erzurum Valimiz Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e bir Erzurumlu olarak en derin şükranlarımı sunuyorum. Kim ne derse desin onların adı bu şehrin tarihine altın harflerle kazınmıştır. 100 yıllık problemleri çözmek, gençlerimizi, çocuklarımızı milli duygularla dolacakları Kargapazar Müfrezesi Şehitliği gibi manevi mekânlara ulaştırmak herkesin harcı değil. Valimiz ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.