EĞİTİM Haber Girişi : 24 Nisan 2014 20:57

Kardeş okullara destek yağıyor

Kardeş okullara destek yağıyor

Aziziye Kaymakamlığınca yürütülen “Elden Ele, Gönülden Gönüle”Projesi kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşları Kardeş Okullarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. 

Aziziye Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürlüğü; Demirgeçit ilkokulunu, Aziziye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı; Kızılkale İlkokulu’nu kardeş okul olarak ilan etti. Kardeş Okullar bizzat ziyaret edilerek, yapılan gözlemler ve öğretmenlerin görüşleri doğrultusunda okulların ihtiyaçları saptandı.

Proje Kapsamında; Okulun döşemesi boyandı. Demirbaş malzeme ihtiyaçları ile temizlik malzemesi ihtiyaçları karşılandı. Ayrıca kitap, kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Yazı tahtası alındı. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı münasebetiyle Aziziye Kaymakamlığı’nca İlçe Yazı işleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın Kardeş Okul olarak ilan ettikleri Kızılkale ve Demirgeçit Köyü İlkokulu’ndaki 28 öğrenciye Şehir Merkezi’ndeki bir alış veriş merkezinde faaliyet gösteren sinemada kendi seçtikleri bir filmi izlemeleri sağlandı.

Filmin akabinde öğrencilere İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşama Vakfı tarafından yemek verildi. Şehir Merkezi’nde bir Restaurant’ta verilen öğle yemeğine Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İlçe Emniyet Müdürü Necip Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abdurrahim Pütür, İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Yavuz Gülüm, Okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Yemeğin ardından öğrenciler Protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yemeğin ardından Erzurum Taşhan çarşısı, Atatürk Evi Müzesi, Yakutiye Medresesi Türk-İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi ve Arkeoloji Müzesini kapsayan bir kültür gezisi yaptırıldı.

İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı.

Öğrenciler, kültür gezisinde gezdirilen tarihi yerleri ilk kez gördüklerini ve sinemaya ilk kez gittiklerini söyleyerek, İlçe Kaymakamı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek mutluluklarını ifade etti.