EĞİTİM Haber Girişi : 11 Mayıs 2014 18:22

Kardeş okula laboratuar desteği

Kardeş okula laboratuar desteği

Erzurum Valiliği tarafından uygulanan ‘Kardeş Okul Projesi’sayesinde okulların eksiklikleri gideriliyor. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, de ‘Kardeş Okul’u Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’na fen ve bilgisayar laboratuarı kurdu. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu’ndaki laboratuarların açılışına, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü İsmet Teoman Turhan, okul müdürü İlhan Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışını yaptığı laboratuarda ilk sağlık dersini veren Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kalbin çalışmasını ve kalp sağını anlattı. Erdoğan, çocukların sorularını yanıtladı.

Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen proje kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu’nun laboratuarlarını yenilediklerini söyledi.

Okulların ihtiyaçlarının bu projeyle kurumlar tarafından giderildiğini ifade eden Erdoğan, "Bize kardeş okul olarak Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu belirlendi. Arkadaşlarımız birkaç ay öncesinde bağlantılarını kurdular. Onlarla çok yakın işbirliği gösterdiler. Kardeş okulumuz muhtemelen bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Elimizden geldiği kadar bizim karşılayabileceğimiz kadar imkanlarla karşılamaya çalışacağız. Fen laboratuarına yeni ekipmanlar alındı. Bilgisayar laboratuarına da 25 bilgisayar aldık" diye konuştu.

Okul Müdürü İlhan Yalçın da eğitimle ilgili yapılacak her şeyin küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, "Nihayetinde bunlar öğrenciler için yapılıyor. Yapılan her şey memleketim için en önemli en değerli varlığı olan öğrenci için vatan evlatları için yapılıyor. 

Okulların daha cazibe merkezi olması gerekiyor" dedi