POLİTİKA Haber Girişi : 08 Ekim 2013 11:26

Kara resmen aday

Kara resmen aday
Avukat Sadullah Kara, AK Parti’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Aday adaylığını resmen açıklayan Kara, düzenlediği basın toplantısında Erzurum’da yeni yerleşim alanlarının açılmasına neden olacak 1/5000’lik nazım imar planına da eleştiriler getirdi. Kara, "Bu plan mutlaka yeni döneme bırakılmalıdır. Şehrin içi bu haldeyken, yeni yerleşim alanları açmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim" dedi.
Erzurum Barosu Avukatlarından Sadullah Kara, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Bir dönem Baro Başkanlığıda yapan Avukat Sadullah Kara, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ortak akıl" vurgusu yaptı. Sorunları "istişare" ederek çözme yoluna gideceğini ve "ortak aklı" sürekli olarak işleteceklerini anlatan Kara, şunları söyledi: 
"Mart 2014’te yerel seçimler yapılacaktır. Bu seçimlerde doğduğum şehir Erzurum’dan AK Partiden aday adaylığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. AK Parti tarafından aday gösterilirsem hep birlikte bütün problemlerimizi çözeceğiz. Diğer illerle olan mesafemizi kapatacağım. Erzurum gecekondu belasından kurtulmak zorundadır. Çünkü Erzurum’un sosyal sorunlarının nedeni budur. Bunun için en iyi çözüm kentsel dönüşümdür. Erzurum’la ilgili ciddi projelerimiz var. 10 yıllık AK Parti iktidarıyla Türkiye bugün çok iyi seviyelere gelmiştir. ’Birşeyi istemek gereğini yapmaktır’. Bugün Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorsam gerekli yere, seviyeye geldiğimdendir. Şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi.
"1461 TRABZONSPOR’U GÜNDEMİMİZE ALMALIYIZ"
Avukat Kara, Erzurum’un özellikle sportif anlamda da Büyükşehir olması gerektiğine dikkat çekerek, "Şehrin mutlak suretle Süper Lig’de mücadele edecek bir takıma ihtiyacı var. Bunu da sağlamak zorundayız. Erzurum’un profesyonel liglerde en az iki takımla temsil etmesi gerektiğine inanıyorum. Erzurumspor’da uzun yıllar yöneticilik yapmış olmam nedeniyle edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum ki, Erzurum’un Süper Lig’de yarışan bir takıma ihtiyacı var. Bir tane de bu takıma futbolcu yetiştirecek, alt yapısı hüviyetinde takımımız olmalı. Bunu sağlamak zorundayız. Açıkçası Trabzonspor’un satışa çıkardığı 1461 Trabzonspor takımı benim çok ilgimi çekiyor. Bu takım için istenen paranın da çok makul olduğuna inanıyorum. Erzurum olarak bu fırsatı, değerlendirmeliyiz" diye konuştu.