GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2015 07:56

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4 bin lira maaşla sözleşmeli er arıyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4 bin lira maaşla sözleşmeli er arıyor
Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4 bin lira maaşla sözleşmeli er arıyor
Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere profesyonellik askerlik hedefiyle başlatılan erbaş ve sözleşmeli er uygulaması Erzurum,  Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır, Kars ve Artvin'de görev yapmak üzere sözleşmeli er alımı yapacak.
Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere profesyonellik askerlik hedefiyle başlatılan erbaş ve sözleşmeli er uygulaması Erzurum,  Ağrı, Ardahan, Erzincan,  Iğdır, Kars ve Artvin'de görev yapmak üzere sözleşmeli er alımı yapacak. 

"UZMAN ASKER OL 
GELECEĞİ GÜVENLE BAK" 
SLOGANIYLA DUYURU
KARA Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre sözleşmeli er alımı için 1 Ocak 2013 tarihinde başlayan aday ön başvuruları, halen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden alınmaya devam ediliyor. Bugüne kadar temin edilen sözleşmeli er ve erbaşlar için Ağrı, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars ve Artvin'de  görev yapmak üzere sözleşmeli er temin edilecek. Sözleşmeli erlerin maaşları 2 ile 4 bin lira arasında maaş alacak. Sözleşmeli er ve erbaşların sözleşme sonunda ise 8 bin ila 79 bin lira arasında değişen ikramiye ödeyecek.

BAŞVURULAR 
ASKERLİK ŞUBELERİNE
Sözleşmeli er olarak istihdam edilecek olan personelin yaklaşık olarak maaşları, görev yapacakları il ve görev yerlerine bağlı olarak değişecek. Buna göre Piyade, Aşçı, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Hafif Araç Sürücüsü, Ekmek Pişirici, Bilgisayar İşletmeni, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci branşlarında Doğubayazıt (Ağrı) ve Hakkâri'de görev yapacak sözleşmeli erler 2 bin 100- 4 bin 100 lira arası maaş alacak. Açıklamaya göre, sözleşmeli erler de dahil olmak üzere bundan sonra temin edilecek sözleşmeli er ve erbaşlar adayları, sözleşmeli er statüsünde tertip edildikleri birliklerden (illerden) K.K.K.lığınca belirlenecek süre sonunda istekli olmaları halinde, idare tarafından uygun görülen garnizonlardaki (batı garnizonları dahil) benzer kadro görevlerine atanabilecekler.
Adaylar, sınıf/branş ve il tercihlerini seçim aşaması sınavları için Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'na (Cebeci/Ankara) geldiklerinde (yapılacak olan ayrıntılı açıklamalardan sonra) ilave yetenekleri de dikkate alınarak "tercih dilekçesi doldurmak suretiyle" yapacaklar.
1 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar ön başvuru esnasında sınıf/branş tercihi yapmış olan sözleşmeli er adayları da yeni sınıf/branş ve il tercihlerini, seçim aşaması sınavları için Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'na geldiklerinde "tercih dilekçesi doldurmak suretiyle" yapacaklar. Adaylar, seçim aşaması sınavlarına gelirken, yapacakları sınıf/branş tercihlerine esas olacak şekilde sahip oldukları tüm diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi gibi belgelerin asıllarını ve birer suret fotokopilerini yanlarında getirecekler.

Etiketler : asker
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.