GÜNDEM Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 10:16

Kamuda FETÖ'nün izi bile kalmayacak

Kamuda FETÖ'nün izi bile kalmayacak
FETÖ'cü teröristlerin 15 Temmuz'da giriştikleri askeri darbenin aynı gün geri püskürtülmesi sonrasında, devletin her kademesinde çok hızlı biçimde 'FETÖ'cüleri temizleme harekâtı' başlatıldı.
Binlerce militanın kamudan uzaklaştırıldığı bu harekâtta binlerce FETÖ'cü gözaltına alındı, binlercesi de tutuklandı. İçişleri Bakanı Efkan Alâ, " Teröristlerin devlet içinde en küçük bir izi dahi kalmayacak. Türkiye benzer bir kâbus daha yaşamak istemiyor" dedi.
İçişleri Bakanı Ala, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada, gözaltı sayısının 18 bin 44, tutuklu sayısının 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısının ise 49 bin 211 olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala son gözaltı ve tutuklu sayısını açıkladı. FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda 18 bin 44 kişi gözaltına alındı, 9 bin 677 kişi de tutuklandı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "Şu an itibarıyla gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211" dedi.
Sabah Gazetesi


Etiketler : ala
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.