GÜNDEM Haber Girişi : 28 Eylül 2013 10:47

Kadınlardan yatırım turu

Kadınlardan yatırım turu

Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki yatırım ve hizmetleri tanıtmak amacıyla oluşturduğu “Kadın Gözüyle Büyükşehir Projesi`nin saha gezileri devam ediyor.

Ev hanımları, iş kadınları, siyasetçiler ve öğrencilere hitap eden proje kapsamında hanımlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı yatırımları yerinde inceledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Şengül Tan ve Nimet Aydemir’in koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar bulundukları bölgelerden araçlarla alınarak yatırım alanlarına götürüldü.

İlk olarak İçme Suyu Arıtma Tesisini gezen hanımlar suyun hikâyesini yetkililerden dinledi. İçme Suyu Arıtma Tesisi Daire Başkanı Nuri Kali, aralarında Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin de bulunduğu topluluğa içme suyu ve arıtma aşamaları hakkında bilgi verdi. Kadınlar daha sonra Büyükşehir’in diğer yatırımlarını yerinde inceleyerek, 9 yılda 200’ü aşkın projeye imza atan Ahmet Küçükler’e övgüler yağdırdı.

“Kadınların öneri ve talepleri bizim için çok önemli”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yatırım ve hizmetlerle ilgili kadınların öneri ve taleplerinin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti: “Adından da belli oldu gibi ‘Kadın Gözüyle Büyükşehir’de temel amacımız; yatırımlarımızı kadınlara tanıtmaktır. Bu proje iki yönlüdür. Proje kapsamında hizmetlerimizi hanımlara anlatıyor ve aynı zamanda onların görüş ve önerilerini dinliyoruz. Yatırımların daha rantabl olması için geliştirilen bu projede bir sonraki hizmetin altyapısı için hayatın her alanında yer alan kadınların şehirle ilgili fikirlerini not ediyoruz. Sahada aktif bir şekilde yer alan kadın meclis üyelerimiz, projenin uygulayıcıları arasında yer almaktadır. Kadın meclis üyelerimizin mihmandarlığında Erzurumlu hanımlara içme suyu tesisimizi anlattık. Suyun hikâyesini bütün hatlarıyla yetkililerimiz kadınlara aktardı. Bu gezide de hanımların yatırım ve kent sorunlarıyla ilgili direktif, öneri ve düşüncelerini dinledik.”