GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mayıs 2015 00:48

Kadına yönelik şiddete 'Erzurum'da dur diyecekler

Kadına yönelik şiddete  'Erzurum'da dur diyecekler
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ''Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi'', koordinasyon ve farkındalık oluşturma seminerlerinin sonuncusunun Erzurum'da yapılacağı belirtildi.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi", koordinasyon ve farkındalık oluşturma seminerlerinin sonuncusunun Erzurum'da yapılacağı belirtildi. 
Proje ile kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alınacağı seminerler dizisi, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmak amaçlanıyor.
21 Mayıs 2015 Perşembe günü, saat 13:30 - 17:00 arası Erzurum, Dedeman Palandöken Otel'de yapılacak seminerle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atılacak.
Erzurum Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile baro, sanayi ve ticaret odası, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri bu ortak sorun çerçevesinde gerekli koordinasyon ve işbirliğini kuvvetlendirmek, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya gelecek.
Seminerlerin bir diğer önemli ayağını ise kadına yönelik aile içi şiddet hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması oluşturuyor. Bu açıdan muhtarlar, sosyologlar, psikologlar, kadın konuk evi temsilcileri, avukatlar, kanaat önderleri de seminerin hedef kitlesi içinde yer alıyor.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" 23 Temmuz 2013'de başladı.
Her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, Jandarma Genel Komutanlığı, bu proje ile kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitesini daha da arttırmayı, kurumlar arası işbirliğini kuvvetlendirmeyi ve kendi içinde eğitim verecek 250 eğitmeni yetiştirmeyi hedefledi.
Program kapsamında 12 bin personele toplumsal cinsiyet, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, bu alanda jandarmanın görevi, sorumlulukları ve uygulanacak prosedürler ile 6284 sayılı yasa ve işleyişi konularında eğitim verilecek.
Etiketler : kadın
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.