ERZURUM Haber Girişi : 06 Kasım 2013 07:26

Kadın hafızlar ayakta alkışlandı

Kadın hafızlar ayakta alkışlandı

Oltu Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kurs öğrencisinin Kur’an tilaveti ile başladı. Törene katılım oldukça fazlaydı. Oltu kaymakamı Abdullah Şen, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, çevre ilçelerin müftüleri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını kurs yöneticisi Tuba Ömürlü Yıldız yaptı. Yıldız davetlileri selamlayarak başladığı konuşmasında kurs hakkında bilgi vererek eğitimlerini tamamlayan öğrencileri ile aynı heyecanı yaşadığını belirtti.

Kaymakam Abdullah Şen, törende yaptığı konuşmada, İslam dininde annelerin çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Şen, "Bir toplumun inşasında kadının ve annelerin ne derece de önemli olduğunu biliyor ve önemsiyoruz. Dinimiz de kadına annelere büyük değer vermiştir. Şimdi hafız olan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Allah feyzinizi artırsın. Hafız olmak için kurslara devam eden öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan İl Müftüsü Hasan Çınar’ın verdiği konferans salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından görsel şölen eşliğinde salona giren 14 hafıza öğrenciye hocaları tarafından taçları takıldı. Öğrencilerin yaptığı dualardan sonra program, ilçe protokolünün hafizelere diplomalarının yanında, Kur’an-ı Kerim, altın ve çeşitli hediyeler takdim etmesi ile sona erdi.