GÜNCEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2015 10:58

Kaçırılan polisin eşi o anları anlattı

Kaçırılan polisin eşi o anları anlattı
Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giderken Lice'de yol kesen PKK'lı teröristlerin kaçırdığı polisin eşi, olay anını gözyaşlarına boğularak anlattı. Polis eşi, 3 çocuğunun babalarının yolunu beklediğini söyleyerek eşinin serbest bırakılmasını istedi
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Sedat Yabalak, yakınlarını ziyarete gittiği Erzurum'dan dönerken dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Sabah saatlerinde ailesiyle birlikte Erzurum'dan görev yeri Şanlıurfa'ya gitmek üzere Bingöl üzerinden Diyarbakır'a giden polis memuru Sedat Yabalak ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil, yol kesen silahlı PKK'lı bir grup tarafından durduruldu. Yapılan kimlik kontrolünde polis olduğunu anladıkları Yabalak'ı yanlarına alan PKK'lılar, ailesini serbest bıraktıktan sonra dağlık alana götürdü. Ailesinin haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayda güvenlik güçleri, polis memuru Sedat Yabalak'ı kaçıran PKK'lıları yakalamak amacıyla operasyon başlattı.

EŞİ OLAY ANINI ANLATTI
Bayram ziyareti için Hatay'dan Erzurum'a yakınlarını ziyaret için geldiklerini ve dün Şanlıurfa'ya gitmek için üç çocuklarıyla birlikte yola koyulduklarını belirten Burcu Yabalak, "Otomobilimizle hızlı bir şekilde o güzergahı geçmeye çalışıyorduk. O esnada birden arkamızdan ateş açıldığını gördük. Çocuklar ve ben çok korktuk. Lastiğimiz patladı sandım. Sonra teröristler arabayı durdurdu. Eşim ehliyet ve normal kimliğini gösterdi. Bunlar belindeki tabancayı fark edince polis olduğunu anladılar ve tehditle cüzdanını istediler. Eşim cüzdan taşımadığını söyledi. Ancak tekrar istediler ve arkadakilere Kürtçe bağırarak diğer teröristleri aracın yanına çağırdılar. Eşimi zorla araçtan çıkardılar. Bizi serbest bırakacaklarını söylediler ve eşimi götürdüler. Yalvardım ama eşimi bırakmadılar. Arkasından uzun süre bakakaldım. Sonra arabayı sürerek ilerideki karakola giderek eşimin kaçırıldığını haber verdim."  Burcu Yabalak, Zeynep (1), Eymen (13) ve Muhammet Emin (7) isimli üç çocuğunun babalarının yolunu beklediklerini gözyaşlarına boğularak anlatarak "Eşimi serbest bıraksınlar. Vicdanları varsa eşimi bıraksınlar. Çocuklar babalarını bekliyor. Gereken neyse yapılsın" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.