GENEL Haber Girişi : 10 Aralık 2018 09:55

Jest sırası AK Parti'de mi?

Jest sırası AK Parti'de mi?
Siyaset kulislerine göre, MHP'nin büyükşehirdeki jestine karşı AK Parti de en az üç ilçeyi MHP'ye bırakacak.
Kıran kırana bir seçim geliyor
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partiler artık aday belirlemede son aşamaya geldi. Başta AK Parti olmak üzere CHP, MHP ve İYİ parti onlarca seçim noktasındaki adayını açıkladı, ancak hâlâ aralarında Erzurum'un da olduğu bazı il ve ilçelerde son nokta konulmuş değil. Yüzlerce aday adayının gözü kulağı parti merkezlerinden yapılacak açıklamaya odaklanmış durumda. Görünen şu ki, 31 Mart seçimleri öncekilere benzemeyecek, çok daha kıran kırana bir seçim olacak.

Taktik savaşları sürüyor
Erzurum'da AK Parti büyükşehir başkan adayının dışında belir-sizlik sürüyor. Ne AK Parti, ne MHP, ne İYİ Parti, ne de CHP Erzurum'un ilçeleri için aday listesi açıklamadı. Yüzlerce spekülasyonun havada uçuştuğu şu günlerde, cevabı aranan en önemli soru ise şu: AK Parti, MHP'nin büyükşehir adayını çekme jestine karşı, MHP'ye ilçe bazında bir jest yapacak mı? İddialar o ki, bu jest yapılacak diye MHP ilçe adaylarını açıklamıyor, AK Parti'yi bekliyor.

Tüm gözler Yakutiye ve Palandöken'de
Tüm beklentiler bu jestin yapılacağı hatta jest yapılacak ilçe sayısının da üç olacağı yönünde, ancak bu hususta AK Parti ve MHP genel merkezlerince henüz son söz söylenmiş değil. Dolayısıyla her partinin aday adayı ümidini korumayı sürdürüyor. Peki cevabı aranan diğer en önemli soru ne? Hiç kuşkusuz ki o soru da, AK Parti'nin Yakutiye ve Palandöken'de ne diyeceğidir. Bu noktada da spekülasyondan öte somut bir cevap şimdilik yok.

Derya DOĞAN yazdı - Haber Analiz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.