ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Mart 2014 14:31

Jandarma ekiplerine ateş açıldı: 3 şehit

Jandarma ekiplerine ateş açıldı: 3 şehit

NİĞDE’nin Ulukışla İlçesi’nde silahlı bir grup, otoyolda sürücüsünü öldürüp gasp ettikleri kamyoneti durdurmak isteyen polis ve askerle çatıştı. Çatışmada 1 astsubay, 1 polis memuru şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Saldırganlardan 2’si yaralı arkadaşlarını tedavi ettirmek üzere gittikleri Eminlik 112 Sağlık İstasyonu’nda kıstırılarak yakalandı.

Saldırı Ulukışla- Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti.

Saldırganlar Ulukışla yönünde giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu. En yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde kamyonet durdurulmak istenince, çatışma çıktı.

ÇATIŞMADA 2 ŞEHİT

Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit etti, 5 askeri de yaraladı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1’i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis’e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2’si yaralı olarak yakalanırken, 1’i ise kaçtı.

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan Sakarya mitinginde Niğde’de yaşanan saldırı hakkında bilgi verdi. Erdoğan şunları söyledi; "Niğde’den bir acı bir haber aldım. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polismize alçakca bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 3 saldırgandan 2’si sağ olarak yakanlandı. Biri aranıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler.’’