EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2009 01:28

İzmirli Kutlu Doğum ile coştu

İzmirli Kutlu Doğum ile coştu
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Burhan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile İzmir Türk İslam Kültür Vakfı ortaklaşa Hz. Muhammed (a.s)'ın doğum yıldönümü adına bir program düzenlendi. Fatih Koleji Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım oldukça fazlaydı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, emekli imam hatip Hafız İhsan Şahin Hoca'nın Kur'an tilavetiyle devam etti. Okunan salat ve selamların ardından sahneye çıkan çocuklar okudukları şiir ve ilahiler ile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar.

İzmir Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Altunç yaptığı konuşmada, "Efendimizin doğumunun bütün İslam alemi için yeni bir kutlu doğuma vesile olmasını insanlığın ahlakta, erdemde yeniden dirilişe başlangıç olmasını Cenabı Haktan dilerim" dedi.

BU MİRASI HEP BİRLİKTE TAŞIMALIYIZ

Allah ve Resulünü anlamayı ve anlatmayı gaye edindiklerini ve O'ndan kalan mirası geleceğe taşımanın gayreti ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Burhan-Der Başkanı Zekai Yiğit de, "Bu mirasın taşınması tüm İslam aleminin gayretleriyle mümkün olacaktır. Biz Allah Resulünün ve ashabının yaşadığı o iklimden gelen esintilerle herkesin kendi nefsine bir pay çıkarmasını temin etme gayretindeyiz" diye konuştu.

İzmir Anadolu İHL ve İzmir İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif Ayyıldız dernek faaliyetlerini överken böyle bir programa katılmaktan onur duyduğunu ifade etti. Arif Ayyıldız, "Resulullah'ın Örnek Ahlakı" konusuna geniş yer verdiği bir konuşma yaptı. Programda Burhander'in bünyesinde kurulan tiyatro ekibi Hz. Muhammed (a.s)'ın ashabından olan Kâb bin Malik (R.Anh), Hilal bin Ümeyye (R.Anh) ve Murare bin Rebi (R.Anh)'ın tevbelerini anlatan "Müjdeler Olsun Ya Kâb" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Baştan sona etkileyici sahneleri bulunan oyunu izleyen konuklar gözyaşlarını tutamadı. Büyük alkış alan oyun'un ardından Burhan İlahi Grubu Resulullah Efendimiz ile alakalı ilahileri seslendirdiler. Salat ve selamlar eşliğinde sahneye çıkan Burhan Sema grubu da yaptığı sema gösterisiyle programa renk kattı. Oyunda, Ashab-ı Kiramdan olan Kab bin Malik ve arkadaşlarının yaşadığı büyük imtihan ile gösterdikleri sadakat ve sabır, dram şeklinde anlatıldı.