ERZURUM Haber Girişi : 07 Kasım 2019 12:09

İYİ Parti'den Tabyalar Yürüyüşü'ne protesto!

İYİ Parti'den Tabyalar Yürüyüşü'ne protesto!
Her yıl gerçekleştirilen Aziziye Tabyaları'na Saygı Yürüyüşü'ne bu yıl Erzurum İYİ Parti Teşkilatı katılmama kararı aldı.
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince organize edilen ve bu yıl 9 Kasımda yapılacak olan "Aziziye Tabyaları'na Saygı Yürüyüşü"ne Erzurum İl Teşkilatı tarafından katılmama kararı alındı. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erzurum İYİ Parti İl Başkanı Haluk Terzioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmenin yanı sıra," tarihte 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda kahraman Erzurumlunun Tabyalarda gösterdiği direnişle bir tarih yazan atalarımızı ziyaret ve anmak için gidenlerden para alınmasını şiddetle kınıyoruz. Ecdadımızın kanıyla, canıyla Aziziye Tabyaları'nda yaptığı savunmayı anmayı ve Tabyalarda o günü yaşamayı isteyen hemşerilerimizden sair günlerde ücret talep edilmesi kabul edilecek bir şey değildir. Bu gerekçeyle, dikkat çekmek ve bu uygulamayı kınamak için bu yıl İYİ Parti olarak Aziziye Tabyaları'na Saygı Yürüyüşü'nde bulunmayacağız, dedi.
Etiketler : iyiparti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.