GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2018 10:25

İttifakın ilk jesti!

İttifakın ilk jesti!
Seçim öncesi dengeler değişti. MHP'nin, Sevimli'yi geri çekmesiyle birlikte, gözler bir anda İYİ Parti'ye çevrildi. MHP'de bastırılan öfke, AK Parti'de ölçülü sessizlik hakim...
Hani merhum Süleyman Demirel, "Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır" demişti ya, bihakkın doğru çıktı. MHP, seçime tam beş ay kala açıkladığı Erzurum büyükşehir belediye başkan adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli'yi, "AK Parti-MHP seçim ittifakının bir gereği" olarak geri çekti. Geçen hafta ilk kez Palandöken'in duyurduğu bu haberin yankıları hâlâ devam ederken, bu kez de siyaset kulisleri yeni bir senaryoya odaklandı.
İYİ Parti sevinçli ama aynı 
zamanda telaşlı!
Kulisleri hareketlendiren senaryo şu: Bu durumda, AK Parti adayı Sekmen'in tek rakibi kalıyor, o da İYİ Parti'nin çıkaracağı aday. Şayet yepyeni bir gelişme olmaz ise, manzara tam da böyle şekillenecek. Bu durumda şöyle bir soru çıkıyor ortaya: İYİ Parti, AK Parti'ye "en büyük rakip" olabilir mi ve İYİ Parti hangi isimle çıkarsa Sekmen'i zorlayabilir? İYİ Parti cephesinde şimdilik sessiz bir bekleyiş ve elbette içten içe de artan bir sevinç var.
MHP'lilerin ağzını 
bıçak açmıyor!
Peki MHP cephesinde durum nedir? Tahmin ettiğiniz gibi binlerce MHP'linin ağzını bıçak açmıyor. Bazı fanatik partililerin sosyal medyada esip savurmasına karşın, çoğunluk adeta yas evindeymiş gibi... Serdar Sevimli, her hangi bir fevri çıkışta bulunmadı, üstten gelen talimata biat etti. Fakat bu derin sessizlik parti içindeki öfkeyi çok fazla gizleyemiyor. AK Parti ise, tüm bu olup bitenler hakkında tek kelimelik de olsa bir yorum yapmıyor, gelişmeleri sakin bir şekilde izliyor.  Verda KARATAY - Haber Analiz
Etiketler : ittifak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.