GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2018 11:51

İşyerinde dikkat! Bunu yapana tazminat yok

İşyerinde dikkat! Bunu yapana tazminat yok
Çalışanların iş yerinin düzenine uyma zorunluluğu bulunuyor. Dedikodu yaparak huzuru kaçıranlar, çalışmanın işleyişini bozanlar tazminatsız olarak işten atılabiliyor
Çalışma hayatımızı düzenleyen kurallar işçiler kadar işverenleri de koruyor. İşini iyi yapmayan, şirketine zarar veren çalışanlar haklarından mahrum olarak işlerinden olabiliyor. Dedikodu yapmak da tazminatsız kovulmaya sebep olan eylemlerden birisi. İş Kanunu`nda işverenin işçiyi tazminatsız olarak işten çıkarma halleri sıralanırken `dedikodu yapmak` fiili açıkça zikredilmese de birçok madde bu konuyu düzenliyor.
Örneğin, "İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarf etmesi veya davranışlarda bulunması" maddesi ile "İşçinin, işverene yahut onun aile üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması" maddeleri dedikodu sonucunu da ortaya çıkartıyor. Dedikodu yaparak iş yerinde huzurun kaçırılması işin yapılmasını engelleyici ortam oluşturulması da tazminatsız kovulmaya sebep olabiliyor. Birçok Yargıtay kararında da dedikodu yapmanın işten çıkartma için `haklı neden` sayıldığı da görülüyor. Dedikodu bazen konuşarak yapılabileceği gibi mail ortamında da yapılabilir. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.