GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ekim 2020 00:50

İşte son şekli

İşte son şekli
Karayolları yön tabelalarını yeniden düzenledi.

Gazeteniz Palandöken’in bir süre önce gündeme getirdiği şehrin giriş ve çıkışlarındaki yön tabelaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yeni çalışmasıyla tekrar gün yüzüne çıktı ve öncekilerden daha modern bir hale kavuşturuldu.

İşte Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün hem konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklaması hem de o yeni yön tabelaları:

“Palandöken Gazetesinin 9 Ekim 2020 tarihli sayısında ‘Yön Tabelaları ve Erzurum’daki Ucube Durum!’ başlığıyla yer alan köşe yazınıza ilişkin açıklamalarımız aşağıda yer almaktadır.

Ülkemizde; Otoyol, Devlet Yolu ve İl Yollarında trafik işaretlemeleri ile ilgili sorumluluk, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 7/b Maddesi ile Karayolları Genel Müdürlüğüne verilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz, köşe yazısına konu olan trafik işaretleme çalışmalarını, Avrupa Ekonomik Konseyine üye ülkelerce 8 Kasım 1968 tarihinde Viyana’da imzalanan “Karayolu İşaretleri ve Sinyalleri Sözleşmesi” ile bu sözleşmeyi destekleyen Karayolu Yatay İşaretleme Protokolüne uygun olarak yapmaktadır.

Bu kapsamda, Erzurum’daki 5 Kollu Atatürk Üniversitesi Kavşağına MNG-Havalimanı yönünden geliş istikametindeki “Kaplama Üstü” B-1b Levhasında; yol ağındaki sorumluluk değişikliğinden kaynaklanan renk değişimi ve 2020 yılında güncellenen “Karayolları Trafik İşaretleme Standartları” kitabında belirlenmiş standart ve şartnameler uyarınca düzenleme yapılmıştır.

Kuruluş olarak, sorumluluk alanımıza giren konularda ülke standartlarını en iyiye taşımak ve yol kullanıcılarına güvenli bir ulaşım ağı sunmak amacıyla, çalışmalarımıza yöneltilen eleştirileri de değerlendirerek yanlış anlaşılmaları giderme gayretinde olduğumuzu belirtir, iyi günler dileriz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.