SİYASET Haber Girişi : 15 Mart 2019 11:55

İşte seçmenin tercihi

İşte seçmenin tercihi
Hangi firma yaparsa yapsın tüm anketler aynı sonucu veriyor:Erzurum'da Cumhur İttifakı, büyükşehirde de Mehmet Sekmen yine silip süpürüyor.

Palandöken Gazetesi-Nurten Güneş

Cumhur İttifakı adayı AK Parti'li Mehmet Sekmen, en son yapılan Ankara merkezli yeni ankette de, halktan tam destek aldı.

Ankara merkezli bir araştırma şirketi tarafından, üç il bazında yapılan seçim anketinde, Erzurum'da yine rekor düzeyde AK Parti önde çıktı. Başta Haberlercom sitesi olmak üzere, bir çok mecrada yayımlanan söz konusu ankette, seçmenin yüzde 72.4’ü Cumhur İttifakı adayı AK Parti'li Mehmet Sekmen'i, yüzde 15.1'i İP' adayı Mahmut Uykusuz'u, yüzde 8'i de CHP adayı Mehmet Şimşek'i tercih etti.

Aynı çalışmada, Konya'da AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay'a verilen destek yüzde 65.7 olurken, Millet İttifakı'nın adayı Oğuz Şimşek yüzde 23.1'de kaldı.

Kayseri'de ise, AK Parti adayı Memduh Büyükkılıç, rakiplerine ciddi bir fark atarak, yarışı uzak ara önde götürüyor.

AK Parti ile MHP arasında kurulan "Cumhur İttifakı" nedeniyle, MHP Erzurum'dan büyükşehir için gösterdiği adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli’yi  geri çekmiş, bununla birlikte AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanı Mehmet Sekmen'i destekleme kararı almıştı.

Farklı kurumlar tarafından art arda yapılan tüm anketlerde, en yakın rakibine göre çok önde çıkan Cumhur İttifakı adayı Mehmet Sekmen, 31 Mart 2019 seçimlerinin Doğu'da en favori isimleri arasında gösteriliyor.

Bir avuç yeminli AK Parti-MHP düşmanı hariç halkın çok yüksek oranda destek verdiği Mehmet Sekmen, geride kalan beş yıllık hizmet süresi içinde şehrin genelinde ciddi hizmetlere imza atarak, Erzurum’un  yakın tarihinde ilk kez göç veren değil, az da olsa göç alan bir kent haline getirdi.

Yeni dönem için de birbirinden çarpıcı projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Mehmet Sekmen, ikinci beş yılda Erzurum'un artık adından sıkça söz ettireceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini taahhüt ediyor.

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.