KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 27 Nisan 2018 10:57

İşte geleceğin sanatkarları...

İşte geleceğin sanatkarları...
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet ve sergi coşkusu

Palandöken

2017-2018 Yüksek Eğitim döneminin sonuna yaklaşıldıkça üniversiteleri de mezuniyet heyecanı sardı. Bugüne kadar on binlerce mezun veren Atatürk Üniversitesi, yeni bir mezuniyet coşkusu için kolları sıvadı. Bu kapsamda ilk tören başarılı çalışmalarıyla dikkatleri çeken Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yaşandı.


Bugün üniversite ve fakülte yöneticilerinin yanı sıra, yüzlerce veli ve onlarca öğrencinin katıldığı törenler yapıldı. İlk tören fakülte binasında mezun olan öğrencilerin hazırladıkları eserlerden oluşan sergiydi. Ardından da öğrenciler için mezuniyet töreni yapıldı. Sergide hat ve tezhip sanatından bir birinden çarpıcı eserler beğeniye sunuldu. Mezun öğrencilerden Kübra Şener'in Konya Mevlana Camii ve Mevla'na tasvirini ele aldığı eser davetlilerin en çok beğendi çalışmalardan biri oldu. Aynı şekilde çok beğeni toplayan başka bir eser de Ufuk Terzioğlu'nun çalışmasıydı. Davetliler, sergi alanındaki onlarca birbirinden kıymetli eseri büyük bir dikkatle inceledi.

Etiketler : resim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.