EKONOMİ Haber Girişi : 31 Ekim 2008 13:29

İstanbuldan ilk hacı kafilesiı ugurlandı

İstanbuldan ilk  hacı kafilesiı ugurlandı

Suudi Arabistan Havayollarına ait uçakla Medine'ye hareket eden 219 hacı adayı ve 5 görevlinin bulunduğu kafile, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ile aileler tarafından uğurlandı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törende konuşan Vali Güler, çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, Türkiye'deki her 6 hacı adayından birinin İstanbul'dan gittiğini kaydetti.

Güler, bu yıl 18 bin 600 hacı adayının 86 kafile halinde İstanbul'dan yola çıkacağını ifade ederek, gidişlerin Aralık ayı başına kadar süreceğini, ilk hacı kafilesinin ise 11 Aralık tarihinde yurda döneceğini, dönüşlerin 4 Ocak 2009'da tamamlanacağını bildirdi.

Vali Muammer Güler, hacı adaylarına şöyle seslendi:

''Mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak göğsünüzde Türk bayrağını taşıyorsunuz. Orada Türk milletini ve devletini temsil edeceksiniz. Türk milletinin yardımseverliği ve hoşgörüsünü orada da gösterin. Devletimizin birlik ve bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bekası, insanlarımızın ve güvenlik güçlerimizin başarısı, milletimizin geleceğinin aydınlık olması için dua edin. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin daim olması, dünya barışı ve huzuru için dua edin. Bu bir sabır işidir, sabırlı olun haccınız mübarek olsun, hayırlı yolculuklar diliyorum.''

-İL MÜFTÜSÜ ÇAĞRICI-

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, hacı adaylarının hac görevlerini yaparken bazı sıkıntılarla karşılaşabileceğini, haccın sevabının bu nedenle bol olduğunu ifade ederek, ''Hac, sıradan bir turizm hadisesi değil, bir ibadet hadisesidir. Her anını ibadet ile dua ile geçiriniz'' dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığının kabulden kayıta, nakilden konaklamaya, sağlıktan diğer ihtiyaçlara kadar her tedbiri aldığını kaydeden Çağrıcı, hacı adaylarının kurallara uymalarını ve Türkiye Cumhuriyeti hacısı olmanın erdemini sergilemelerini istedi.

Duygusal anların yaşandığı ve hacı adayları ile yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı tören sırasında Vali Güler, ilk kez hacca gidecek olan 69 yaşındaki Kadriye Kaykılı ile de bir süre sohbet etti.

Hacı adayları, İstanbul Müftülüğü Hac İşleri Müdür Vekili Ahmet Dur'un okuduğu duanın ardından kutsal topraklara uğurlandı.



AA