EKONOMİ Haber Girişi : 25 Aralık 2008 00:45

İmamlara turizm için İngilizce kursu

İmamlara turizm için İngilizce kursu
Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Fethiye Müftülüğü işbirliği ile hayata geçirilen ''İmamlara ve Din Görevlilerine İngilizce Eğitim Projesi'' kapsamında, ilçedeki Kız Kur'an Kursu binasında kurs açıldı.

İlçede görev yapan 5'i kadın 25 imam ve din görevlisinin katıldığı kursun 100 saat olarak planladığı ve kurs süresince katılımcılara, turistlere İslam dini ve ilçedeki camiler hakkında bilgi vermelerini sağlayacak, günlük yaşamda kullanılacak temel bilgilerin İngilizce olarak öğretileceği öğrenildi.

Kursa katılanlara ders veren İngilizce Öğretmeni Hamza Yükselörs, Kaymakamlık tarafından görevlendirildiğini belirterek, ''İmamlar ve din görevlilerini ilk derste oldukça istekli gördüm. Onların, kısa sürede İngilizce konuşmaya başlayacağına inanıyorum'' dedi.

Kursa katılan imamlar ve din görevlileri ise çok sayıda turistin ilçeyi ziyaret ettiğini belirterek, ''Camileri ziyaret eden turistlere doğru bilgiler verebilmek ve İslamiyet'i onlara doğru bir şekilde anlatabilmek için İngilizce kursuna katılıyoruz'' dediler.

İngilizce kursuna katılan 5 kadın din görevlisi ise İngilizce öğrenmenin günlük yaşamlarında ve İslam'ın yabancılara anlatılmasında, olumlu katkısı olacağını düşündüklerini kaydetti