SAĞLIK Haber Girişi : 19 Mart 2009 18:15

İmamlar mesai istiyor

İmamlar mesai istiyor
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeniden yapılanması ve teşkilat kanunu hazırlıklarının olduğu hatırlatan Bekir Karakış, sendika genel merkez olarak 8 aydır teşkilat kanunuyla ilgili olarak uzman kişilerce bir çalışma yapılarak kanun önerisi hazırlandığını belirtti. Hazırlanan önerinin Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu'na sunulduğunu ifade eden Karakış, istekleri noktasında haklı olduklarını inandıklarını kaydetti.

Hazırlanan teşkilat kanunu önerisinde başta resmi tatillerde din görevlilerine
mesai ücreti ödenmesi gibi istekleri bulunduğu dile getiren Karakış, din görevlileri olarak diğer isteklerini şöyle sıraladı:

"Kur'an Kursu öğreticilerinin eğitim öğretim hizmetleri sınıfına alınması, İmam Hatip ve müezzinlerin kariyer basamaklarına ayrılması, bugüne kadar memurun Muhakemat Yasası'na tabi olmayan din görevlilerinin memurun Muhakemat Yasası'na tabi olarak yargılanmalarını istiyoruz. Ayrıca personel rejiminde personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüye geçirilmesi, tazminat oranlarının artırılması, ek göstergenin 8.dereceden başlatılması, murakıpların il müfettişi kadrolarına atanmaları, 4/B'li sözleşmeli personel ile halen vekil imam hatip olarak görev yapan personelin bir defaya mahsus çıkarılacak yasada kadroya geçirilmesi, daha önce vekil olarak görev yapan personelin bu hizmetlerinin intibaklarında değerlendirilmesi isteklerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu