POLİTİKA Haber Girişi : 12 Eylül 2009 14:50

İmamdan ilginç teravih atağı

İmamdan ilginç teravih atağı
İmamın yaptığı uygulama sayesinde evlerinde iftardan sonra yeterince çay içemediği için camiye gelemedğini söyleyen vatandaşların sayısı azaldı. Çamlı Mahallesi Mahmut Ağa Camii'nde teravih namazına gelen vatandaşlara İmam Hüseyin Şahin tarafından namaz öncesi ve sonrası semaver çayı ikramı yapılıyor.

İmam Şahin tarafından kurulan elektrikli semaver, günü oruçlu geçiren ve çay içmeden duramayan cemaate de çözüm oldu. Vatandaşlar, Şahin'in camide kurduğu mini çay ocağı sayesinde namazdan önce ve sonra semaverde demlenen taze çayı içmenin keyfini çıkarıyor. 

Cami cemaatinden Katip Çelik, uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek,"Çay bizim vazgeçilmez içeceklerimiz arasında. Çünkü çayı biz üretiyoruz. Sıcak çay teklifine hiç bir zaman hayır diyemeyiz. İftardan sonra evde ancak bir kaç bardak çay içebiliyorduk." dedi. 

Çelik, "Namazdan önce ve sonra çayımızı cami bahçesinde içiyor, cami cemaati arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır."diye konuştu. 

Cami imam hatibi Hüseyin Şahin de, çayı çok seven bir toplumda yaşadıklarını, iki yıldır, bayram, teravih, cuma namazlarında cemaat için semaverde çay hazırladığını ifade ederek, semaver çayının cemaat arasında güzel bir kaynaşma örneğine vesile olduğunu söyledi.