SPOR Haber Girişi : 07 Ekim 2013 00:38

İlklerin şampiyonası

İlklerin şampiyonası

Türkiye’de ilk kez Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kızak Yarışları Şampiyonası, buz pisti olmadığı için tekerlekli kızaklarla asfalt üzerinde yapıldı.Türkiye’de ilk kez Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kızak Şampiyonası ilklere sahne oldu. Dünyada sadece özel yapım buz pistlerinde yapılan yarışlar, Türkiye’de böyle bir tesis olmadığı için asfalt üzerinde yapılıyor.

Kızak Milli Takım Antrenörü Kayhan Yaşar, şampiyonanın iki gün süreceğini belirterek, "Şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden sporcular katıldı. Yarışlarımız kendi kategorileri içerisinde bugün ve yarın yapılacak. Yarın yapılan yarışların ardından şampiyona sona erecek. Kızak yarışları buz üzerinde çalışılması gereken bir spor ancak Türkiye’de buz pistimiz mevcut değil. Biz de yazın asfalt üzerinde antrenman yapıyoruz, başarılı bulduğumuz öğrencilerimizi yurt dışında buz üzerinde yarıştırma fırsatı buluyoruz. Yazın sporcularımızla beraber asfaltlarda, kışın ise kar üzerinde antrenman yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Kızak Şampiyonası’na katılan milli sporcular ise, "Kızak yarışları normalde buz üstünde yapılır ama bizim ülkemizde özel yapım buz pisti bulunmadığı için asfaltta şampiyonayı gerçekleştiriyoruz. Kışın kar yağınca karın üstüne kızak yarışları yapıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan yokuş aşağı kayan sporcular, kızakları sırtlarına alarak güçlükle tekrar yarış alanına dönüyor.