SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2008 17:43

İlk Özbek Hacı Kafilesi Kutsal Topraklardan Yurda Döndü

İlk Özbek Hacı Kafilesi Kutsal Topraklardan Yurda Döndü
Bu yıl kutsal topraklara giden Özbek hacıların ilk kafilesi dün akşam yurda döndü. Hacıları, Taşkent Havaalanı'nda yakınla karşıladı. Karşılama sırasında duygulu anlar yaşandı.

21 Kasım'da kutsal topraklara giden Özbek hacıların 200 kişilik ilk kafilesi, Özbekistan Hava Yolları'na (ÖHY) ait uçakla dün akşam yurda döndü. Hacıları, havaalanında yakınları karşıladı. Polisin aldığı güvenlik önlemleri altında havaalanından çıkan hacılar, yakınları ile kucaklaştı.

Hacılardan bazıları havaalanında kendilerini bekleyen otobüslere binerken bazıları ise yakınları tarafından tahsis edilen şahsi araçlara havaalanından ayrıldı.

HACILAR ÇOK MUTLU

Duygulu anların yaşandığı karşılamada bayan hacılardan Seyyare Hakimova, "Mübarek yerleri anlatmakla görmek arasında çok fark var. O duyguları yaşamak lazım. Bu toprakları görebildiğimiz için Allah sonsuz şükürler olsun." diye duygularını dile getirdi.

Hacılardan Dilbar Amanova ise "Bu günlere gelip hac farizamızı yerine getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Allah bize daha nice hac seferlerini nasip etsin." diye konuştu.

CİHAN'A KONUŞURKEN AĞLADI

Hacılardan Ekber Cemilov ise Cihan'a konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Cemilov, "Ata babalarımız hacca gitmeyi çok istemişti. Ama Allah bize nasip etti. Allah bundan sonra da çocuklarımıza nasip etsin." diyerek gözyaşı döktü.

Daha sonra kendilerine ayrılan otobüslere binen hacılar evlerinin yolunu tutarak havaalanından ayrıldı. Özbek hacıların yurda dönüşü 15 Aralığa kadar tamamlanacak.

Özbekistan'da bu yıl 5 bin kişi hac farizalarını yerine getirdi. Özbek hacılar, kutsa topraklarda kaldıkları süre zarfında kendilerine 10 aşçı, 35 hizmetli, 30 doktor ve hac konusunda deneyimleri olan 150 dolayında grup imamı eşlik etti.