GENEL Haber Girişi : 26 Haziran 2018 15:18

ILICALI VEDA ETTİ

ILICALI VEDA ETTİ
Erzurum AK Parti eski Milletvekili Mustafa Ilıcalı bugün Müceldili Konağı’nda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ilıcalı, toplantının amacının veda konuşması olduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Şeyma ÜZER-Palandöken

 AK Parti eski Milletvekili Mustafa Ilıcalı sözlerine başlamadan önce gelen konuklarına teşekkür edip, gazeteciler benim gerçek dostlarım ifadesini kullandı. Ilıcalı, 24 Haziran seçimini değerlendirerek şunları söyledi; “Bugün burada toplanmamızın nedeni Erzurum’a, dostlarıma veda etmek. 24 Haziran seçim sonuçlarını da hep beraber gördük, netice elde ettik.

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde iyi bir başkana ihtiyacımız vardı. Allah’a sonsuz şükürler olsun, hiç tereddütsüz yüzde53,66’lık  bir oyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk başkanı olarak seçtik. Burada bulunan herkesin emeği var. Tabi ki il başkanımızın, teşkilatımızın emeği var. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta da kendi teşkilatıma ve Mehmet Emin Öz’üin şahsına, tüm gençlik kollarına, kadın kollarına ve  ilçe başkanlarımıza teşekkür ederiz.

 Biz bu seçimde aday değildik ama bir vekil adayı gibi gece gündüz çalıştık. Milletvekilliği seçimlerinde de yine çok şükür 300’ün üzerinde cumhur ittifakı çoğunluğu sağlandı. Erzurum’da milletvekili sayımızda geçmiş döneme göre bir milletvekili azaldığını ve oylarımızda da bir düşüş olduğunu görüyoruz.

Bunlar tabi irdelenecektir. Neler eksik yapılmış, yapılmamış. Benimde kişisel olarak arazi çalışmasında yaptığım izlenimlerle tespit ettiğim şeyler de oldu. Partinin 16 yıldır her girdiği seçimi kazanmasının nedeni de budur. Artık Türkiye muazzam bir yeni döneme giriyor. Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin avantajlarını yaşadıkça göreceğiz.

Çok hızlı bir sistem. Yürütme, yasama, yargı tamamen birbirinden ayrılıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın da 16 yıllık tecrübesi ile hızlı bir dönem olacak.  Seçimler daha olmadan şemalar, kurullar, ofisler oluştu. Diğer adayların bunlardan haberi bile yok.

Yani tecrübe olmadan işi yapamazsın. Bir çivi çakmamışsanız siz, yapılanlara itiraz edersiniz, soyut kavramlar kullanırsınız. Tayyip Bey’i belediye başkanı seçilmeden daha adayken tanıdım, belediyede, hükümette yaptıklarına hepimiz takdir ediyoruz.

Muharrem İnce de bu hakkı teslim etti. Tam açık söylemese de ben konuştuklarını şöyle yorumluyorum: “ Bükemediğin eli öpeceksin”.. İnşallah bu seçimler tansiyonu da düşürür. Çünkü ülkenin muhalefete de ihtiyacı var. Dolayısıyla ben tansiyonun düşeceğini, ekonominin düzeleceğini, muazzam bir yürütme sistemi oluşacağına inanıyorum.”


ILICALI: “Uzmanlık konularımda fikirler  ürettim.”

Mustafa Ilıcalı milletvekilliği döneminde yaptıklarından bahsederek, “Allah bana nasip etti böyle mübarek bir şehirde, böyle milli mücadeleyi başlatan dadaşların, gerçek Nene Hatun’ların yaşadığı şehirde iki dönem milletvekilliği yaptım. Toplam 8 yıldır bu işin içindeyim. Bu dönemde kendi uzmanlık konularımda fikirler  ürettim.  En son yapılan Ovit Tüneli’nin, Ervak’ın yaptığı toplantıda ilk etüdünü aldığım İstanbul Büyükşehir Başkanlığı danışmanıydım. Tramvay projesini hükümet projesi yaptım, 2019 inşaat çalışmaları yaptım, 2026 kış olimpiyatları için de çalışmalar yapıldı. Eminim ki Erzurum Kış Olimpiyatlarını da alacak. Siz basın mensupları aracılığıyla yaptığımız işler halkımıza ulaştırabiliyoruz. Bunun için size ayrıca teşekkür ederim. Eski Müsiad Başkanı Mustafa Güvenli Bey’e de teşekkür ediyorum. Çünkü Erzurum’da Lojistik Merkezi’nin yapılması kararının mimarı Mustafa Bey’dir. Son olarak bu organizasyona icabet eden herkese tekrar teşekkür ediyorum.”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.