SİYASET Haber Girişi : 15 Şubat 2018 12:00

Ilıcalı, Aziziye teşkilatıyla bir araya geldi

Ilıcalı, Aziziye teşkilatıyla bir araya geldi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aziziye Belediyesi ve Aziziye ilçe teşkilatının düzenlediği ‘Teşkilat İçi Eğitim Kampı’na katılarak teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.
Ilıcalı, İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aziziye Belediye meclis üyeleri, AK Parti Aziziye kadın ve gençlik teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Teşkilat İçi Eğitim Kampı’nda konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,desteklerinden dolayı AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür etti. Başkan Orhan, “Toplantımızı yaptığımız tesislerin ilçemize kazandırılmasında çok büyük emekleri bulunan Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür ediyorum. Milletvekillerimizin tümüne teşekkür ediyorum.Ne zaman kapılarını çalsak ve bir sıkıntımızı anlatsak mutlaka ilgileniyorlar ve ilgili yerleri harekete geçiriyorlar. “ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ardından konuşmalarını yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı gerçekleştirilen eğitim kampının önemine vurgu yaparak Aziziye İlçesi ve Erzurum’da yapılan faaliyetleri anlattı. Eğitime yönelik hareketlerin kendisini heyecanlandırdığını söylen Ilıcalı, ‘‘ AK Parti Teşkilatının bu tip eğitim kamplarını düzenlemiş olması çok anlamlı ve önemli. Aziziye teşkilat kampımızın seminer ve sunumlarının ilçemize fayda getirmesini diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
Ilıca Termal Tesisleri’nde gerçekleşen kamp programında konuşarak Erzurum ve Aziziye İlçesinde yürütülen faaliyetleri ele alan Ilıcalı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı, ‘‘ Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ı tebrik ediyorum.12 madde de Ilıca’nın sorunlarını belirledi. Meselenin göbeğinde olduğum için hazırladığı raporu benimle birlikte herkese gönderdi ve ardından toplantı yaptık. En önemli maddelerden birisi de şu 2011 yılında kentsel dönüşümü yapılan konutları fiyatlandırırken arsa paraları ile konutların farklı kat sayılarla çarpılarak hesaplanması. Ben bunun çok büyük adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Böyle olmaz dedik ve iki hafta önce Aziziye Belediye Başkanımız Muhammet Cevdet Orhan ile TOKİ Başkanlığına giderek durumu görüştük. O günkü bina değeriyle eş değer arsa değeri neyse katsayı hesaplamasının ona göre yapılması gerektiği konusunda anlaşarak konuyu hallettik. Bir diğeri ise Bahçelievler meselesi. Aziziye Belediye Başkanımız ile bir proje üretelim ve halkımızın sorununu çözelim istedik. Başkanımız da finansman modelinde bir öneri getirdi ve biz o modelden hareketle getireceğimiz kaynaklarla Bahçelievler’i de yapacağız. Bu meseleyi de böylece çözmüş olduk. Belirlenen 12 madde teorik olarak çözüldü. Pratiğini inşaat mevsiminin açılmasıyla göreceğiz.’’
Geniş bir araziye yapılması planlanan turistik otelin, ihalelerin ardından inşasına geçileceğinin müjdesini veren Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı,‘‘ beş yüz dönümlük bir arazide çalışmalar yaptık ve Enerji Bakanlığından gelen ekipler kuyular açarak araştırma yaptılar. Ben bu araziye turistik bir otel yapma teklifinde bulundum. Bakanlıktan tahsisini yaptırıp, ihaleye çıkarmayı önerdim. O zaman ki ihalede müşteri olmadı. 2015 yılında tekrar milletvekilliğine geldiğimde Maliye Bakanlığına yer devredilmişti, Turizm Bakanlığının ise listelerinden çıkarılmıştı. Yeniden temaslara geçtik ve kaldığımız yerden devam ettik. Turizm amaçlı otel olması için taleplerde bulunarak, Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile görüştüm. Şimdi Turizm Bakanlığımız burayı ihaleye çıkaracak. 500 yataklı olması planlanan bu otel sadece termale hizmet vermekle kalmayıp, kış turizmi içinde fayda sağlayacak.’’ dedi.
Konaklı ile Ilıca’nın birbirine bağlanacağını söyleyen Ilıcalı, mesafenin 15 dakikaya kadar düşeceğini vurgulayarak, ‘‘Konaklı ile Ilıcayı birbirine bağlayan 19 kilometrelik yol ağını Karayolları Genel Müdürlüğü aldı. Bu sayede Ilıcadan Konaklıya 15 dakikada gidilecek. Şuanda otelin ilanı, yolu ve bir kısım sermayesi hazır. Buraya sporcularımız gelecek, hentbol takımızı var onlar gelecek Ilıca’yı Konaklı’ya bağladığımız zaman kış olimpiyatları için gelen sporcularımıza da imkan sağlamış olacağız.’’ diye ekledi.
Erzurum’un ev sahipliği yapacağı 2026 Kış olimpiyatları için gerekli tesislerin yapıldığını söyleyen Mustafa Ilıcalı, ‘‘Hizmetten kaçınmayan ve 15 yılıdır iktidarda olan partimiz 6 yüz milyon liraya atlama kuleleri yaptırdı. Ama kimin için yaptık bize sporcu lazım. Dönüp baktığımızda dünyada kaç yerde var. Bunun için yaptığımız şeyi kullanmamız lazım. Tesis yapmakla beraber insan kaynağı oluşturmamız gerekiyor.’’ diyerek 2018 Kış Olimpiyatları için Güney Kore’ye az sayıda sporcu gönderildiğini belirtti. Ilıcalı, ‘‘Güney Kore’ye koskoca 80 milyon içinde sadece 8 sporcu gönderdik. 2026 için sporcu yetiştirmemiz lazım. Milli Eğitim Bakanlığımızla temaslarda bulunarak gençlerimize destek olmalıyız ve çeşitli branşlarda eğitimler verip sponsorlar bulalım yurt içine, yurt dışına sporcularımızı götürmeliyiz.’’ dedi. Ailelerin çocuklarını spora teşvik etmeleri gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, ‘‘Hedefimiz 8 değil, 8 yüz sporcu olsun. Erzurum’u olimpiyatlarda şampiyon yapalım.’’ İfadelerini kullandı.
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı Afrin şehitlerini de unutmadı. Milli mücadeleyi başlatan dadaşlar ve nene hatunlar olarak hepimiz Afrin’e gideriz diyen Ilıcalı, terör örgütünün sınırlarımıza yaptığı tehdidi ortadan kaldırmak için Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru müdafaa hakkını kullandığını kaydetti.
Teröristlere dışardan gelen yardımlara dikkat çeken Mustafa Ilıcalı, ‘‘Destekçiler olduğunu biliyoruz. Teröriste yapılan silah yardımları her gün konu oluyor. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz ve terörü 2018 yılında gündemden düşüreceğiz.’’diyerek şehit ailelerine başsağlığında bulunan Ilıcalı, ‘‘Buradan Afrin’e selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Allah Mehmetçiğimizin gücünü kuvvetini arttırsın. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok biz ülkemizin güvenliği için terör tehdidine karşı elimizden geleni yapıyoruz. Bu milli bir meseledir, milli bir duruştur. Ülke için gelecek için can veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır.’’ dedi.(iha)
Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.