SPOR Haber Girişi : 09 Mart 2018 11:38

İkizler Polonya’dan başarıyla döndü

İkizler Polonya’dan başarıyla döndü
Dünyanın ve Türkiye'nin tek lisanslı otizmli ikiz kayakçıları Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, başarılarına yenilerini ekliyor.
Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen İNAS Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Yarışmasında derece ile dönen Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, başarılarını Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile paylaştı. 
27 Şubat 3 Mart tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde yapılan yarışmalara katılan sporcular; küçük slalom, büyük slalom ve GS yarışlar olmak üzere 3 dalda büyük başarı ile döndü. Gelecek vadeden sporcular arasında yerini alan Zeynep ve Murat Bingül, aldığı kupalarla Türkiye’yi ve Erzurum’u en iyi şekilde temsil etti. 
En uzun pist yarışlarında Zeynep Bingül dünya 7’ncisi ve Avrupa 6’ncısı olurken, GS’de Murat Bingül dünya 13’üncüsü Avrupa 8’incisi, büyük slalom yarışlarında Zeynep dünya 7’ncisi, Avrupa 6’ncısı, Murat dünya 12’ncisi, Avrupa 7’ncisi oldu. Küçük slalom yarışlarında Zeynep dünya 6’ncısı Avrupa 5’incisi, Murat dünya 12’ncisi, Avrupa 7’ncisi Erzurum’un göğsünü bir kez daha kabarttı. 
Başarılarından dolayı sporcuları ve antrenörlerini kutlayan Vali Azizoğlu, başarılı sporculara altın hediye etti. 
Aldıkları kupalarla birlikte Vali Seyfettin Azizoğlu’nu ziyarete gelen Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül’e Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum BİKE Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kocaman, antrenörler Arif İlhan ve Sema Demirci eşlik etti. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.