MAGAZİN Haber Girişi : 13 Kasım 2015 16:23

İbrahim Tatlıses hakim karşısına çıktı

İbrahim Tatlıses hakim karşısına çıktı
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, hakim Habibe Aslan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi.
Hakaret kastının olmadığını belirten Tatlıses "Yanlış bilgilendirildim.  Bana yanlış bilgi verenleri kendimden uzaklaştırdım, onlarla görüşmüyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Twitter hesabı üzerinden birinci sınıf hakim Habibe Aslan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık İbrahim Tatlıses ile avukatı hazır bulundu. Duruşmada şikayetçi Hakim Habibe Aslan'ı ise avukatı temsil etti.

Kimlik tespitinde sanatçı olduğunu söyleyen İbrahim Tatlıses aylık gelirinin ise 15 Bin TL olduğunu ifade etti. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Tatlıses, hakaret amacının olmadığını ifade ederek beraatini talep etti.

"SÖYLENENLERE İNANDIM, HAKARET ETMEK İÇİN BİR NEDENİM YOK"
Dava sürecinde yanlış bilgilendirildiğini iddia eden Tatlıses yaşananları şöyle anlattı:
"Ben MESAM üyesiyim. O dönem MESAM'ın başkanı Arif Sağ yürütüyordu. Daha öncede yapılmış toplantıda başkanın azli için karar çıkmış olağanüstü genel kurula gidilmişti. Henüz bu toplantı zamanı gelmeden mahkemeden bir durdurma kararı çıktığını duydum. Güvendiğim insanlara sorduğumda da 'hakimin kızı MESAM avukatı olduğu için bu kararı aldı' dediler. Bende bu yüzden Twitter hesabımda dava konusu tweetleri attım. Bunu paylaşanlar da oldu. Katılanın kızının avukatımı aramaları üzerine de tahminen bir gün sonra bu tweetler kaldırıldı. Ben katılanı daha önceden tanımam, kızını da tanımam. Bu kararın alınmasında şikayetçi Habibe Aslan'ın kızının gerçekten mahkemeye müracaat edip etmediği hakkında bilgi sahibi değildim. Hakimin kararı ile ilgilide bilgi sahibi değildim, söylenenlere inandım. Şikayetçilerle geçmişten bir husumetim yoktur. Hakaret etmek, iftira etmek için bir nedenim yoktur."

"BANA YANLIŞ BİLGİ VERENLERİ KENDİMDEN UZAKLAŞTIRDIM"
Duydukları konusunda yeteri araştırma yapmadığını anlatan Tatlıses "O anki ortam itibari ile duyduklarım nedeniyle eleştiri nedeniyle yazdım. O günden sonra bana bu haberi iletenleri, bana yanlış bilgi verenleri kendimden uzaklaştırdım. O günden sonra onlarla görüşmüyorum, onların hatasını çekmiş oluyorum. Beraatine karar verilmesini istiyorum. Ceza verilecek ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" dedi.

Şikayetçi Aslan'ın avukatı Serdar Arıkan'ın sorusu üzerine Tatlıses "İsim vermek durumunda değilim. Yanlış bilgi verenleri söylemem" dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yönetimiyle ilgili, Arif Sağ ve ekibi ile İbrahim Tatlıses'in de yer aldığı grup arasındaki tartışmalar mahkemeye taşınmıştı. 1'inci İstanbul Fikri Sinai Haklar Mahkemesi Hakimi Hazal Zengingül, davacı Ali Haydar Timisi, davalısı MESAM olan bir dosyada ihtiyati tedbir kararı vermişti.

Mahkemenin kararının ardından Twitter hesabından açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, MESAM'ın danışman hukukçusu avukat Aslı Aslan'ın, 3. Fikri Sinai Hukuk Mahkemesi Hakimi Habibe Aslan'ın kızı olması nedeniyle böyle bir karar verildiğini iddia etmişti.

Tatlıses, "Durdurma kararı aldık. Alabilirler neden alamasınlar ki Fikri Sınai Mahkemesinden almışlar. Fikri Sınai Hakimi Habibe Aslan. Kızı da Mesam'ın avukatı Aslı Aslan. Nasıl almasınlar ortada bir kurul kararı var nedir bu başkan artık biz sizi istemiyoruz. Gidin, Yeteeeer!! Yani tüm müzik insanları adına diyorum ki usta Yedik kaz etinden doyduk lezzetinden. Artık bu ülkede hatırla gönülle yapılan işler bitti" şeklindeki paylaşımları üzerine Hakim Habibe Aslan ve kızı ise türkücüye iç dünyalarında tahribata yol açtıkları iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Habibe Aslan, Tatlıses'e ayrıca hakimlik ve insani değerlerini, kişiliğini, tarafsızlığını ve adilliğini tartışmaya açarak kendisine iftira attığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Aslan'ın şikayeti üzerine Tatlıses hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.