ERZURUM Haber Girişi : 17 Mart 2017 13:14

Horasan'da kurtuluş coşkusu

Horasan'da kurtuluş coşkusu
Horasan'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü düzenlene etkinlikler ile kutlandı. İlk tören Hükümet Konağı Bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
Düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Doğan Dinç, Cumhuriyet Savcısı İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Abdulkadir Aydın, İlçe Garnizon komutanı İlker Darcan, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Yüksel Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Görgün, ilçe Jandarma Karakol Komutanı Salih Soydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Karakurt, siyasi parti temsilcileri, kamu, kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar asker, polis ve öğrenciler katıldı.
Anıta çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.
SALONDA BÜYÜK TÖREN
Büyük kutlama töreni ise Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Geniş güvenlik önleminin alındığı törene katılanlar, Türk bayraklarını dalgalandırdı. Horasan Kayamakamı Dinç törene katılanların kurtuluş gününü kutladı.
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Horasan Belediye Başkanı Aydın, kurtuluş mücadelesinde yaşamını yitiren şehitleri ve gazileri saygıyla anarak, "Türkiye Cumhuriyeti, ulu önderimiz Atatürk'ün de söylediği gibi sonsuza kadar yaşayacak" dedi.
Şiirlerin okunduğu törende, dadaş bar ekini ve mehteran takımı gösteri yaptı
Ardından Horasan Belediyesi tarafından protokole ve vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
Etiketler : horasan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.