SPOR Haber Girişi : 13 Aralık 2013 19:43

Hiç olmadığı kadar kenetlenmeliyiz!

Hiç olmadığı kadar kenetlenmeliyiz!

Erzurumspor’un 200 eski yöneticisine vergi borcu çıkarılmasına ilk tepki işadamı Karadayı’dan geldi…

Erzurumspor’un 2003-2013 yılları arasında yöneticiliğini üstlenen yaklaşık 200 yöneticiye vergi borcu çıkarılmasını değerlendiren Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, “Bu insanlar Erzurum için ellerini taşın altına koydukları için mi cezalandırılıyor? Böyle bir şey olabilir mi? Ben bu uygulamanın karşısında, borç çıkarılan 200 kişinin de yanındayım” dedi. 

Erzurumspor’u yaşatabilmek adına sorumluluk alan yöneticilere vergi borcu çıkarılmasına ilk tepki işadamı Ahmet Metin Karadayı’dan geldi. “Erzurum için sorumluluk alan, elini taşın altına koyan herkese sevgim ve saygım var” diyen Karadayı, herkesi 200 kişinin yanında yer almaya davet etti. Erzurumspor’un Erzurum’un sorunu olduğunu ifade eden Karadayı, “Bin insanlar ticaret yapmamış, kâr amacı gütmemiş. Tamamen şehrin meselesi olan bir konuda sorumluluk almış. Suç mu işlemiş? Bu insanların suçu, günahı ne? 200 kişiye icra takibi başlatılması halinde, toplumsal bir felaketin oluşabileceğini herkesin görmesi ve buna göre hareket edilmesi çağrısında bulunuyorum” dedi. 

Siyasetin, belediyelerin, valiliğin, sivil toplum kuruluşlarının ve Erzurum’un tüm dinamiklerinin bu konuda birleşmesi gerektiğini söyleyen Karadayı, “Bu mesele, sadece 200 kişinin meselesi değil, Erzurum’un meselesidir. Erzurum, hiç olmadığı kadar kenetlenmeli ve bu sorunu kimseyi üzmeden çözmemiz gerekiyor. Ben açık söyleyeyim, üzerime ne düşerse, yapmaya hazırım” diye konuştu.