GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2019 16:40

Herkesin cevabını merakla beklediği o soruya Vali Memiş cevap verdi:

Herkesin cevabını merakla beklediği o soruya Vali Memiş cevap verdi:
Karayazıya kayyum atanacak

Karayazı’nın PKK’dan hükümlü belediye başkanı Melike Göksu, hakkındaki cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından hem belediye başkanlığı koltuğunu kaybetti, hem de cezasını çekmek üzere cezaevine konuldu.

Buraya kadarı zaten herkesin bildiği bir gelişmeydi. Asıl bundan sonrası merak ediliyordu.

Karayazı’ya kim belediye başkanı olacak?

PKK militanlarının ağırlıklı olduğu HDP’li meclis üyeleri mi karar verecek yoksa İçişleri Bakanlığı mı bir belediye başkanı atayacak?

Nitekim bugün öğleden sonra herkesin merakla beklediği o cevap, bizzat Vali Okay Memiş tarafından geldi:

“Karayazı’ya bir kayyum atanacak!”

Evet; bir önceki yazımızda tam olarak buna işaret etmeye çalışmış ve demiştik ki, “… eğer yeni belediye başkanının seçimi Karayazı belediye meclisine kalırsa, Melike Göksu’nun yerine bu kez de başka bir PKK militanı seçilir. Zira, Karayazı Belediyesi Meclisi HDP’nin çoğunlukta olduğu bir yer.”

Neyse ki devlet sürece vaziyete nüfuz etti ve senelerden beri PKK’nın tasallutu altında olan Karayazı Belediyesi artık ehil ellere geçiyor. Muhtemelen atanacak o kayyum, ilçenin kaymakamı olacaktır.

Bu da şuna işaret ediyor: Karayazı halkı artık yerel hizmet alacak.

Zaten son derece sınırlı olan ilçe imkanlarını bugüne kadar PKK lehine kullanan terörist bir belediye başkanı yerine, o imkanları halkın lehine kullanacak bir belediye başkanı olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.