GÜNDEM Haber Girişi : 28 Aralık 2013 11:04

Her şeye ceza yazalım DERDİ OLMASIN

Her şeye ceza yazalım  DERDİ OLMASIN

Vali Altıparmak, “Trafik hakkında bir çok karar aldık. Aldığımız kararların belediye tarafından ne kadar uygulandı uygulanmadı ay sonu raporlarda göreceğiz”dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon toplantısı Polis Evi Salonunda yapıldı. 

Toplantıya, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Dairesi Başkanı Durak Bulut, Kurum Müdürleri ve Fahri Trafik Müfettişleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, "Trafiksiz hayat olmaz. Hızlı zaman diliminde bir yerlere yetişmemiz gerek. Kurallara uygun davranırsak bir başarıya ulaşırız." dedi.

Konuşmanın ardından Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Hakkı Kaynak, Trafik Güvenliğinde Mevcut Durum konulu sunumu yaptı.

Sunumun ardından konuşma yapan Vali Ahmet Altıparmak, "Beni şaşırtan trafik hengamesidir. Ceza ile bir çok düzenleme yapılabilir. Trafik hakkında bir çok karar aldık. Aldığımız kararların belediye tarafından ne kadar uygulandı uygulanmadı ay sonu raporlarda göreceğiz. Düzensizliğin olduğu yerde can kaybı da mal kaybı da huzur kaybı da olur. Ama kararlı bir duruş ceza ile birlikte uyarmakla başlar. Trafik müfettişlerini hissetmek istiyorum bu şehirde. Ve tek uyarım her şeye ceza yazalım derdi olmasın. Kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, egzozu fazla olan hava kirliliğine neden olan araçlar, trafiği tehlikeye sokan araçlar ve araç ortada bırakma olur olmadık yerlere park edenlere ceza yazılmalıdır. Erzurum’da kırmızı ışığa uymayan ve en fazla yanlış veya keyfi park yapıyorlar. Bunları düzeltmemiz gerekir. Bütün şehri aynı anda düzeltemeyiz. Ama bir yerden başlamamız lazım”diye konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın yaptığı konuşmadan sonra katılımcılara Emniyet Kemeri konulu film izletildi.