ERZURUM Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 14:06

Hemşehricilik bu işte

Hemşehricilik bu işte
Erzurum’da para kazanıp Batı illerine yatırım yapan iş- adamlarının aksine Kaya kardeşler İstanbul’da kazandık- ları para ile Erzurum’a onlarca milyon dolarlık yatırımlar yapmayı hedeflediler ve bu uğurda ilk adımı da attılar.
İstanbul’da başta turizm, inşaat ve otelcilik olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Erzurum Karayazılı Savcı ve Medeni Kaya kardeşler, Erzurum’da yeni organize sanayi bölgesinde 350 kişinin istihdam edileceği bir cam fabrikası kurmak için kolları sıvadılar. Aynı zamanda Horasan ve Karayzı’da ise tekstil üzerine istihdam ağırlıklı bir yatırım planlıyorlar. Ayrıca Kaya kardeşler, Erzurum’da güneş enerjisi konusunda da yatırım yapmaya hazırlanıyorlar. Bir süre önce kendilerine tahsis edilen arsa üzerinde en az 350 kişinin istihdam edileceği bir cam fabrikası kurmak için işe koyulan Kaya kardeşler, “Erzurum bizim ata dede yurdumuz. Memleketimize karşı vefa borcumuzu ödemek için geri döndük ve insanımıza yararlı olmak adına bu yatırımı yapacağız. İstanbul’da kazandık Erzurum’da harcayacağız” dediler.
Yatırım devletten, işletme işadamından
En geç bir yıl sonra hizmete açılması planlanan tekstil fabrikasında, ünlü markaların ürünleri imal edilecek. Öte yandan Kaya kardeşlerin dışında aynı kapsamda dört tekstil fabrikası daha kurulacak. Valilik ve Belediye, Erzurum’da yatırımı artırmak ve istihdamı özendirmek için hükümetin desteği ile bir operasyon başlattı. Buna göre devlet, çeşitli alanlarda fabrika kuracak ve bu fabrikaları güvenilir gördüğü işadamlarına ihale ile verecek. İlk etapta beş adet olarak planlanan fabrikaların gelişmelere göre 10 ve daha fazlasına çıkarılması düşünülüyor. Hükümet, Erzurum’da istihdamı artırmaya yönelik cazip teşvik paketleri sunuyor.           Ömer İKBAL - Palandöken


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.