SPOR Haber Girişi : 16 Mayıs 2014 20:58

Hedef olimpiyat başarısı

Hedef olimpiyat başarısı

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkan adayı Yrd. Doç. Dr. Okuyucu,Hedeflerinin federasyon bünyesinde faaliyet gösteren artistik buz pateni, buz dansı, kısa kulvar sürat pateni ve curling dallarında 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyat Oyunları’na katılmak ve madalya mücadelesini vermek olduğunu söyledi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Genel Kurulu’na sayılı günler kala, adaylar arası yarış hız kazanırken, Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Okuyucu en dikkat çeken isimlerin başına geliyor. Aynı zamanda milli sporcu olan ve 4 yıldır Buz Pateni Federasyonu’nda aktif olarak yönetim kurulu üyeliğini yürüten Okuyucu, akademik unvanıyla da bir adım öne çıkıyor. 

Mevcut federasyon başkanının Fahrettin Kandemir’in de lehine adaylıktan çekildiği Dilek Okuyucu; Erzurum, Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri gibi büyük illerdeki birçok kulüplerinde tam desteğini aldı.


OKUYUCU: “BİR ÇOK 

PROJEYE İMZA ATACAĞIZ”

Hedeflerinin federasyon bünyesinde faaliyet gösteren artistik buz pateni, buz dansı, kısa kulvar sürat pateni ve curling dallarında 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyat Oyunları’na katılmak ve madalya mücadelesini vermek olduğunu söyleyen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkan adayı Yrd. Doç. Dr. Okuyucu, “Federasyonumuzun bağlı bulunduğu uluslararası federasyonların (ISU ve WCF) üst kurullarına Türkiye’den idarecilerin girmesi için çalışmalar yapmayı arzuluyoruz.

Uluslararası hakemlik konusunda hakemlerimizi desteklemek ve gerekli lisan eğitimlerini almaları için destek sağlamayı amaçlıyoruz. Özellikle ülkemizde 4 yıllık geçmişi olan kısa kulvar, sürat pateni (short track) ve curling dallarının yaygınlaşması için antrenör altyapısını hazırlayarak tesisleşme konusunda gerçekleştirilen çalışmalara teknik destekler sunacağız. Senkronize buz pateni çalışmalarında kulüpleri teşvik edeceğiz. Sosyal projeler üretilerek, buz sporları herkesin erişimine açılacaktır” dedi.

Öte yandan 23 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan Buz Pateni Federasyonu Genel Kurulu’nda adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Erzurum’un Narman ilçesi Belediye başkanı Ahmet İşleyen oldu.