ERZURUM Haber Girişi : 19 Eylül 2013 09:16

Hayırsever çift 5 katlı binalarını vakfa bağışladı

Hayırsever çift 5 katlı  binalarını vakfa bağışladı

1969 yılında Almanya’ya işçi olarak giden Lütfi Mercan 1970’li yıllarda yaptırmış olduğu 5 katlı betonarme binayı, Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı’na şartlı olarak bağışta bulundu.

8 çocuğu olan Mercan çifti, çocuklarının maddi durumlarının iyi olduğunu belirterek böyle bir bağışta bulundukları için onlarında büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Lütfi Mercan; imam hatip, ilahiyat ve kuran kursu öğrencilerinin barınmaları yönünde kullanılması şartıyla binayı Vakıf’a bağışladığını söyledi.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Arif Macit ise bağışlanan bu evlerin gerektiğinde yeniden onarılarak öğrenci evi olarak kullanılmasına veya kiraya verilerek buradan elde edilen gelirlerin yine öğrencilere harcanmasına, kentsel dönüşüm, yol genişleme veya herhangi bir nedenle satılması durumunda elde edilen gelirlerinde öğrenciler yararına harcanması şartına bağlandığını kaydetti.

Birlik ve Beraberlik Vakfı’nın hizmetlerini yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini belirten Lütfi Mercan, “Bağışımı gönül rahatlığıyla yaptım. İnanıyorum ki Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı yardımımızı en güzel şekilde değerlendirerek öğrencilerin yararına kullanacaktır.” dedi.