EĞİTİM Haber Girişi : 25 Ocak 2014 07:56

Hayırlı hizmet

Hayırlı hizmet

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, tarafından Aziziye ilçesine bağlı Alaca köyünde yaptırılan, Yunus Emre Yücelik Ana Okulu’nun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Hayırsever işadamı Lütfü Yücelik tarafından Alaca köyünde yaptırılan 2 derslikli okulun açılışına, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ve köy halkı katıldı.

Açılış öncesinde konuşan ETSO ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, doğup büyüdüğü köye okul yaptırmanın tarifi zor, güzel bir duygu olduğunu söyledi. Köyünden başarılı insanların yetiştiğini dile getiren Yücelik, “İnşallah bu okuldan vatanına, milletine, memleketine ve ailesine hayırlı evlatlar yetişecektir. Biz, gerek Yücelik ailesi olarak, gerekse Erçimsan olarak daima bu tür hayır işlerinin içerisinde olduk. Hayır işlerimizi çok gündemde tutmayı istemiyoruz. Mesela Aşkale’de 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptık fakat açılış töreni bile düzenlemedik. Ancak imkanı olan, gücü yeten herkesin bu tür hayır işleri yapmasını arzu ediyoruz.”diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, Lütfü Yücelik’in yaptıklarıyla örnek bir insan olduğunu ifade ederek, hayır yapmanın da bir nasip işi olduğunu dile getirdi. Lütfü Yücelik’e şimdiye kadar yaptığı hayır işlerinden dolayı teşekkür eden Vali Altıparmak şöyle konuştu; “Sayın Yücelik şimdiye kadar yaptıklarıyla kalmıyor. Yakın bir zamanda üniversiteli kız öğrencilerimiz için de Erzurum’da bir yurt yaptıracak. Yücelik ve diğer hayırsever işadamlarından bu benzeri güzel işlerin devamını bekliyoruz. Hayırsever işadamlarımız bu güzel işlere ne kadar çok imza atarsa o kadar çok yavrumuz sıcak bir eğitim yuvasına, okula ve yurda kavuşur.”

Alaca köyü dendiği zaman insanların yüreğinin sızladığını kaydeden Vali Altıparmak şunları söyledi; "Geçmişine döndüğümüz zaman yüzlerce şehidin olduğu, maalesef çarpışarak da değil bir katliama kurban gitmiş olmaları, bir tuzağa düşürülmeleri daha da acı. Ama ne yapacaksınız… Bu da bir kader, acı bir talih… Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Onların torunlarının onlara layık evlatlar olarak yetişmesi için de bu bina hakikaten örnek bir okul oldu. İnşallah bu yavrularımız örnek birer evlat olarak bu okullarda eğitim görürler ve Türk tarihinde başka anlamda güzel roller almış olurlar. Bu vesileyle başta Lütfü Bey olmak üzere, mimarından mühendisine, öğretmenine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Bütün Erzurum’a örnek olmasını diliyorum”

Konuşmasının ardından hayırsever işadamı Lütfü Yücelik’e onur belgesi veren Vali Altıparmak beraberindeki protokolle birlikte ana sınıfını gezdi. Minik öğrencilerle sohbet eden ve şarkılar söyleyen Vali Altıparmak, daha sonra ilköğretim okuluna geçerek burada protokol üyeleriyle birlikte öğrencilerin karnelerini dağıttı. Öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları, iyi dinlenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Altıparmak, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Yunus Emre Yücelik İlköğretim Okulu’ndaki programın ardından Alaca Köyü Şehitliği’ne geçen Vali Altıparmak ve protokol üyeleri, 99 yıl önce Ermeni çeteleri tarafından katledilen köy halkı için dua etti. Şehitlik ziyaretinin ardından öğle yemeğini yiyen Vali Altıparmak daha sonra köyden ayrıldı.