ASAYİŞ Haber Girişi : 29 Temmuz 2009 20:01

Hastanede Fiş Memuru Olmak

Hastanede Fiş Memuru Olmak

Bir İmam dostum (Kadir Kara), geçtiğimiz yıllarda bir yaz kursunda öğrencilerine ideallerini öğrenmek amacıyla ??Çocuklar! Gelecekte ne olmak istersiniz??? diye sorunca parmak kaldırma nezaketini bile gösteremeden heyecanla hep bir ağızdan ??Polis..öğretmen..doktor..hakim..mühendis..şoför??? gibi bildiğimiz mesleklerden bahsetmişler, hatta bir tanesi çok ilginç ??Hastanede fiş memuru?? olmak bile istemiş. Nedenini de insanlara o hastalık anında ilgisi ve güler yüzüyle yardım etmekmiş.

 Tebrikler doğrusu.

 Kutsiyetine layık olamama endişesinden mi yoksa bildiği meslek sınıflarına dahil olunamadığından mıdır bilinmez hiçbir tanesi ??Ben İmam olmak istiyorum?? dememiş.

  Çocuklar haklılar.

 Küçücük bedenleri, ideallerini hep cafcaflı ya da toplum nezdinde itibar görülen mesleklere adamışlar..

 Ama hiç biri ??İmam olmayı?? düşünmemiş.

 Bugün genellikle imamlar (İstisnalar hariç) çocuklarını, babasının icra etmiş olduğu mesleğin kutsiyetini anlatarak sevdirme yoluna gitmemiş, meslekte yaşadığı sıkıntıları(!) ??Aman çocuğum yaşamasın?? diyerek onları başka mesleklere yönlendirmişler.

 Sıkıntı dediği birkaç cemaatinin cami işlerine karışması

 Vaazlarında hep anlattığı peygamberinin yaşadığı zorlukları unutarak

Bu arada hiç de taşlanmadan, acımasızca.

 Çocuklar haklılar.

 İmam-Hatip okuduk ama hiç imamlığı okuyamadık.

Hep kürsüden çekindik, cenazeye el sürmekten imtina ettik... Kutsiyetini düşünmeden??En son yapacağımız iş?? dedik ve işin içinden kendimizi geri çektik.

 Ama öyle olmadı. Maalesef en son yapacağımız iş, ilk işimiz oldu ve İmam olduk.

 İlgi gördük, itibar gördük. Düğünlerde hep baş köşeye oturtulduk. Kanuni bir değeri olmasa bile  ??dini nikah?? için geceleri dahi aranan adam olduk. Falan caminin imamı diye hep iltifat gördük.

 Ama bu itibarımızı hep sakladık. Bırakın öğrencilerimize, kendi çocuklarımıza dahi bu kutsal vazifeyi anlatamadık.

 Yazık oldu bize.

 Hemen kolları sıvamazsak, bu kutsal hareketi anlatıp sevdiremezsek yazık olacak bize. Korkarım ki; ?Hastanede fiş memuru olmak istiyorum?? diyen çocuğun sorusuna muhatap bile bulunamayacak.

Çocuklar haklılar.

Bizim çocuklarımız da haklı.
 
Fikir ve Düşünceleriniz için [email protected]