EKONOMİ Haber Girişi : 24 Şubat 2009 23:13

Hamur Müftülüğünden Tören

Hamur Müftülüğünden Tören

Hamur İlçe Müftülüğü?nde adaylık sürecini tamamlayan 2 İmam-Hatip, yemin ederek asli devlet memurluğuna atandı.


Hamur İlçe Müftülüğü?nde 14 ay süren aday İmam-Hatiplik dönemini başarıyla tamamlayan Mehmet CEBE ve Metin TOPRAK için yemin töreni düzenlendi. Törende konuşan Hamur Müftüsü Dr. İbrahim ÖZLER; devlet memurlarına yüklenen ödev ve sorumlulukların 657 sayılı DMK?da belirlendiğini söyledi. Devlet Memurlarının Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatle uygulamak, tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalmak zorundadırlar. Devlet Memurları her hal ve şartta devletin yüce menfaatlerini korumak ödev ve sorumluluğundadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Kanunlarına aykırılık teşkil eden, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozacak, ülkenin güvenliğini tehlikeye düşürebilecek herhangi bir faaliyet ve oluşum içinde bulunamazlar.? dedi.

Törene katılan Ağrı İl Müftüsü Osman TIRAŞÇI da yemin eden İmam-Hatiplere şu uyarılarda bulundu:
?Yemine bağlı kalarak görevinizi yaparken, insan haklarına saygılı bir şekilde sorumluluk duygusu taşıyarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı kalarak kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerine göre dürüstlük ilkeleri çerçevesinde katılımcılığı, tarafsızlığı, kamu yararını gözetmeyi ilke edinerek; dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, din ve mezhep ayırımı yapmadan kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmadan yerine getirmek zorundasınız.? dedi.

Törende daha sonra 14 ay süren adaylıklarını tamamlayan 2 İmam-Hatip yemin ederek asli devlet memurluğuna atamaları yapıldı.