POLİTİKA Haber Girişi : 20 Kasım 2013 09:55

Halka hizmet hakka hizmettir

Halka hizmet hakka hizmettir

Adı kulislerde sıkça duyulan Kara, partisinin karar aşamasına geldiği bir ortamda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Sadullah Kara, aday olacağına inandığını, aday adaylığı müracaatını “halka hizmet hakka hizmettir”  ilkesi doğrultusunda yaptığını anlatan Kara, “Ben Allah rızası için benim ve atalarımda doğup büyüdüğü, Erzurum’a hizmet etmek istiyorum .Bunun için aday adayı oldum. Eğer partim aday gösterir ve halkımızda bizi seçerse en güzel şekilde hizmetimizi yaparız. Ama aday gösterilmezsek de benim için sorun olmaz. Ben üzerime düşeni yapmış olmanın mutluluğunu yaşarım” dedi. 

AK Parti’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı kulislerde sıkça duyulan Avukat Sadullah Kara, partisinin karar aşamasına geldiği bir ortamda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin aynı partiden olmasına rağmen birbirleriyle kavgalı olmasını eleştiren Kara, “Birbiri ile uyumlu çalışamayan yöneticilerin yönettiği bir şehirde başara gelmesi mümkün değildir. Her şey başa göre şekilleneceğinden burada asıl sorumluluk Büyükşehir belediye başkanındadır. Biz bunları gördük ve bu yanlışın düzeltilmesine karar verdik” dedi. 

“SORUNLARI ÇOK iYi BiLiYORUM”

Adaylık müracaatı yapmadan önce çok düşündüğünü ve yakın çevresiyle istişarelerde bulunduğunu anlatan Kara, şunları söyledi: Ben bu şehirde yaşayan ve bu şehirde doğmuş biriyim. Bu topraklarda yatan yüzlerce evliya ve binlerce şehitlerin torunuyum. Bugünde bu şehirde bulunan hemşerilerimle birlikte yaşamaktayız. Bu şehrin dertlerini sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Her mahallenin problemlerini de çözümlerini de biliyorum. Biz bu yola çıkarken kendi kendimize karar vererek hareket etmedik. İstişarelerimiz oldu ve en sonunda şuna karar verdik ki biz bu şehre hizmet etmeliyiz. İşte buna inanarak yola çıktık. Bakın, bu çağda, bu şehirde halen insanlar pis sularla yıkanan sebzeleri tüketiyor. Bu çağda Türkiye’nin bu günkü imkânlarına rağmen gece kondular da yaşıyor. Yürüyecek kaldırımı olmayan bir şehir Erzurum. Erzurumlu buna layık değildir.

Aday adaylığının ilk gününden itibaren konuşmalarında hep “ortak akıl” vurgusu yapan Kara, “Biz her şeyden önce ortak akılla çalışan bir belediyeciliği getirmek istiyoruz. Bir insanın her şeyi bilmesi ve her şeye tek başına karar vermesi doğru değildir. Yani ortak akıl öne çıkarılmalıdır. Tüm personelle birlikte kenetlenerek kuracağımız iyi bir sistem içerisinde birlikte çalışacağız. Her şeyi mutlaka bilenlerle istişare edeceğiz” dedi. 

“ŞEHRiN ESTETiĞE iHTiYACI VAR”

“Kentsel dönüşümün mutlaka tamamlanması gerekir. Bu kentte artık gecekondu görülmemelidir. Bu şehrin estetiğe ihtiyacı var” diyen AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Sadullah Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Yollarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi güzelleştirmemiz lazım. Eski belediyecilikle, yeni yasa aynı değil. Yeni yasa büyük sorumluluklar ve yetkiler veriyor. Bu şehrin altında ciddi su kaynakları var. Bu suların üzerini örtmektense yüzeye çıkartarak faydalanmak gerekir. Toplu taşımacılıkta Erzurumlu çok sıkıntı çekmekte, bunu çağımıza uygun hale getirmeliyiz. Raylı sistem bu şehirde kurulmalıdır. Kültür ve sanata önem verilmeli, bunları yaparken sosyal yapıya elbette uygun hareket etmek gerekir. Çarpık kentleşme engellenmelidir. Büyükşehir belediyesinin amatör sporlara sahip çıkması gerekir. Bu konuda çok büyük yetkiler var. Bu şehrin mutlaka birinci ligde oynayan bir takımı olmalı.. Bu, şehrimizin tanıtımı yanında şehrimize ekonomik olarak da çok büyük katkısı olacaktır ve ülke çapında Erzurum her zaman gündemde kalacaktır. Yatırım yapanlara kapılarımızı sonuna kadar açmalıyız. Bu şehirde yatırımcıya belediyecilik alanında ne kolaylık gerekiyorsa bu sağlanmalıdır. Tüccarlarımızın ve esnafımızın önündeki engelleri kaldırarak, Ülkemizin kalkınma hızına ulaşmasına yardımcı olacağız. Gerçek yatırım yapmak isteyen bu şehirde hiçbir engelle karışlılaşmayacak, hatta şehrimize yatırcıları getirmek için ne gerekiyorsa  onu yapacağız. Bütün problemler tek tek aşılır, bunları aşmamak için hiçbir neden ve bahane olamaz. 

“ALLAH RIZASI iÇiN HiZMET ETMEK iSTiYORUM”

Ben inanan bir insan olarak hiçbir şeyde gözüm yok.Nae maddiyat , nede makam,  Allah rızası için bu doğduğum ve yaşadığım topraklara hizmet etmek istiyorum. Bunun için de gerekli başvurumu yaptım ve Erzurumlu’ya kendimi, fikrimi, düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum. Seçim sürecinde de elimden geleni yapıyorum. Aday olacağıma da inanıyorum. Halkımızdan olumlu sinyaller almaktayım. Bütün projelerimiz hazırdır. Genel merkezimiz bizi aday eder ve halkımızda teveccüh gösterir bizi seçerse hizmete talibim. Allah her şeyin hakkımızdan hayırlısını versin.