ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Şubat 2014 11:33

Hakaret içerikli yazıya 10 ay hapis cezası

Hakaret içerikli yazıya 10 ay hapis cezası

Erzurum’da aynı apartmanda oturan ve evlenme teklifine karşı çıkan S.E.’ye tepki göstermesi “Kahpe, seni rezil edeceğim. “ içerikli yazı ile hakaret ettiği iddiası ile  Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan B.B. hakkında “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”,  “Onur, Şeref ve Saygınlığını rencide etmek”suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, geçtiğimiz 28 Kasım 2013 günü Palandöken İlçesinde oturan B.B aynı apartmanda oturan S.E’yle  evlenmek için ailesini istetmeye gönderdi. Ailenin ve genç kızın bu evliliğe karşı çıkması üzerine çılgına dönen B.B., apartman girişine, “Kahpe, seni rezil edeceğim” hakaret içerikli yazı yazdı. Ailenin şikâyetçi olması üzerine  Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal Müdürlüğü tarafından alınan el yazısı ürününün B.B.ye ait olduğu belirlendi.  B.B. hakkında Sulh Ceza Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Karar duruşmasında komşusu B.B. hakkında şikayetçi olan S.E.,”Beni sürekli rahatsız ederek evlenme teklifinde bulundu. Her fırsatta “seni rezil edeceğim” diyerek ağza alınmayacak ifadelerle beni tehdit etti.  Oturduğumuz apartman girişine ilan asarak benim onurumla oynadı. Şikâyetçiyim” dedi.

Duruşmada S.E., “Evlenmek vaadiyle ailemi birkaç kez gönderdim. Bu evliliğimize ailesi karşı çıktı. Ben de çok öfkelendim.  Bir kaç kez kendisine sözlü olarak tepki gösterdim.  Apartmanın girişine ilanı ben asmadım. “ dedi.

“ONUR, ŞEREF SAYGINLIĞINI RENCİDE ETMEK” SUÇUNDAN 10 AY HAPİS CEZASI

Karar duruşmasında,  B.B. hakkında, “Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozmak” suçundan 5 ay, “Onur, Şeref ve Saygınlığını rencide etmek” suçundan 5 ay olmak üzere toplam 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını sanığın sabıkasız oluşunu dikkate alarak cezayı 5 yıl süreyle erteledi.

Cem BAKIRCI/Palandöken