SPOR Haber Girişi : 06 Şubat 2011 22:46

Haftasonu öğrendiler, ömür boyu okuyacaklar

Haftasonu öğrendiler, ömür boyu okuyacaklar

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi iki günde öğrenmek üzere geliştirilen ‘Haftasonu öğren, ömür boyu oku’ kampanyasının ilki yapıldı. Selçuk Hatun Camii’nde gerçekleştirilen eğitim, 5-6 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bahçelievler başta olmak üzere, Esenler, Fatih, Avcılar gibi farklı uzaklıktaki ilçelerden Kur’an öğrenme sevdalılarının iştirak ettiği eğitime katılanların çoğunluğu liseli ve üniversitelilerden oluştu. 14’ü bayan, 56 kişinin katıldığı eğitimi, erkeklere camimiz imam hatibi İbrahim Tunç, bayanlara ise Kur’an kursumuzun eğitimcilerinden Yasemin Tunç hanım verdi.

5 Şubat Cumartesi günü saat 8:30′da tanışma kahvaltısı ile başlayan Kur’an eğitimi, 9:00-12:00 saatleri arasında üç ders yapıldı. Yemek ve namaz arasından sonra 13:00-14:45 arası iki ders daha yapılarak toplam 5 ders ile programın ilk yarısı tamamlandı.

6 Şubat Pazar günü de aynı şekilde devam eden çalışma 14:30′da Elif-ba dersleri tamamlanıp Fatiha ve Bakara suresi (1-5) okuyarak Kur’an-ı Kerim’e başlanmış oldu.

Programda ilahiyatçı hocamız ibrahim Tunç tarafından geliştirilen “10′DAN ÖĞREN METOD”u uygulandı. Eğitim materyali olarak da Hızlı Elif-Bâ kitabı ile 120 cm kumaş Hızlı Elif-Bâ posterlerinden faydalanıldı.

Dilek ve temennilerin dinlenerek kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. İnşallah, kursiyerlerimiz haftasonu öğrendikleri Kur’an-ı Kerim’i ömür boyu okuyacaklar. Program sonunda kursiyerlere Kur’an Öğreten takvim hediye edildi.