EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2008 17:51

Hacıların Karşılanmasında İzdiham Yaşandı

Hacıların Karşılanmasında İzdiham Yaşandı
Hacdan dönenleri karşılamaya gelenler, Van Ferit Melen Havaalanı'nda izdiham oluşturdu. Vatandaşların, hacı yakınlarını biran önce görmek için çıkış kapısı önünde kurulan barikatı aşmaya çalışması güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı.

Kutsal topraklarda hac farizasını tamamlayan hacılardan ikinci kafile Van'a geldi.

Hacıları taşıyan uçak Van Ferit Melen Havaalanı'na inmeden havaalanı hacı yakınları ile dolup taştı. Polis, izdiham oluşmaması için 'çıkış peronu' önünde güvenlik önlemleri alarak barikatlar kurdu. Ancak hacıların kapıda görünmesiyle birlikte bekleyen vatandaşların barikatları aşmaya çalışması izdiham oluşturdu. Polis, barikatları aşan vatandaşları durdurmakta zorlandı.

Kimi zaman polis ile vatandaş arasında gergin dakikalar yaşandı.

İzdihama rağmen, hacılar ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

Kimi hacı yakınları karşılamada gözyaşlarına hakim olamadı. Hacıların büyük çoğunluğunun yaşlı olması sebebiyle güvenliği sağlayan polis ve havaalanı güvenlik elemanları çantaları taşıyarak yardımcı oldu.

Hacılar, kutsal topraklarda tarifi imkânsız bir zaman dilimi geçirdiklerini belirterek, 'Allah herkese nasip etsin, bize de tekrarını nasip etsin' şeklinde dua etti.

Kafile içinde yer alan Erciş Vaizi Muhammed Aydın, o kutsal zaman dilimini en iyi şekilde geçirmeye çalıştıklarını belirterek, hacılara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Aydın, vatandaşlara, genç ve sağlıklı zamanlarında hacca gitmelerini tavsiye etti.

(CİHAN)