EKONOMİ Haber Girişi : 01 Nisan 2009 19:03

Hacılar Bey Camii'nden uğurlandı

Hacılar Bey Camii'nden uğurlandı
Aydın?dan umreye gidecek olan ikinci gruptan 76 hacımız Aydın Bey Camiinden Diyanet görevli-leri ve Hacı yakınları tarafından uğurlandı.

İkinci turda umreye gidecek tüm adaylara Aydın merkez Ramazanpaşa Camiinde verilen seminerle hac hakkında bilgiler verilmesinin ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak, ?Umre ibadetinin önemi, ibadet esnasında ve ibadet yerlerinde dikkatli olunması, kalbi temizliğin murada uygun yapılmasını, sağlık kurallarına riayet edilmesini, diğer ülkelerden gelen Din Kardeşlerimize ve umrecilerin birbirlerine karşı güzel davranmalarını, Devletimizi iyi temsil etmelerini, Ülkemiz ve Müslümanlar için hayır duada bulunmalarını, zamanlarını bol bol ibadetle geçirmelerini? ifade ederek umre turlarının bundan sonrada devam etmekte olduğunu belirtti.

Aydın Bey Cami önünde konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Hacı Rehberi Sait Erkin:?Aydından Diyanet aracılığı ile umreye giden 76 hacımız var.

2.Guruptan umreye gidecek olan hacılarımızın rehberiyim. Bağarasın da görevliyim. İlk önce Medine'ye gidiyoruz. 10 ün Merdi'ne 10 gün de Mekke de hacılarımıza rehberlik yapacağım. Diyanetin tecrübesi ve Diyanetin güzelliği ile Hacılarımıza eşlik yaparak umrelerini tamamladıktan sonra tekrar dönmeyi arzu ediyoruz. Allah özleyenlere nasip etsin Umreyi ziyaret etmek her Müslümanın gönlünde bir arzudur. İnşallah arzu edenlere gitmeye fırsat nasip etsin ? dedi.