EKONOMİ Haber Girişi : 31 Ekim 2008 16:54

Hacı adayları''Surre Alayı''ile ugurlandı

Hacı adayları''Surre Alayı''ile ugurlandı
İstanbul'dan mukaddes topraklara gidecek olan hacı adayları Eyüp Sultan'da oluşturulan "Surre alayı " ile uğurlandı.
 
 İstanbul Müftülüğü ve TURSAB tarafından beşincisi gerçekleştirilen Hacı Uğurlama Töreni ve "Fotoğraflara Yansıyan Kutsal Topraklar" sergisi bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Eyüp Sultan Meydanı'nda toplanan Hacı adayları Cuma Namazı sonrasında Ebu Eyyüb-el Ensari Türbesi'ni ziyaret etti. Hacı adaylarına hitaben konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, bu yıl tüm Türkiye'de 785 bin Hac başvurusu yapıldığını hatırlattı. Türkiye'nin 70 bin olan Hac kontenjanının devlet büyüklerinin girişimiyle 110 bine çıktığını kaydeden Çağrıcı, " Bizim kontenjanımız 110 bin ama sadece 123 bin hac müracaatı İstanbul'dan yapıldı. Kayıt yaptıran İstanbullulardan 18 bin 600'u Hac'ca gidecek." Dedi.
 
 Eyüp Sultan'da Surre Alayı geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Çağrıcı, "Hacca giden bütün kardeşlerimizin makbul bir hac yapmalarını ve sağlıklı bir şekilde gidip dönmelerini temenni ediyorum. Hac'da tüm insanlığın barışı ve esenliği için dua etmelerini istiyorum" diye konuştu. Çağrıcı'nın konuşmasının ardından Eyüp Müftüsü İsa Gürler' in yaptığı duaya hacı adayları hep birlikte amin dedi.Dua sırasında bazı Hacı adaylarının duygulandığı ve gözyaşı döktükleri görüldü. Ziyaret ve duanın ardından Mehter Takımı Eyüp Sultan Meydanı'nda mini bir konser verdi. Mehteranın konserini görüntülemek için Hacı adayları adeta birbiriyle yarıştı. Hacı adayları daha sonra Feshane Kültür Merkezi'ne kadar Mehter Takımı eşliğinde alay yürüyüşü gerçekleştirdi.
 
 Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende hava fotoğrafçıları Orhan Durgut ve Fatma Durgut' un objektifinden "Fotoğraflara Yansıyan Kutsal Topraklar" fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen hacı adayları uğurlama programını çok beğendiklerini ve Hac'ca gidecek olmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını söylediler. Sergiyi ziyaret eden ve ikramlarda bulunulan Hacı adaylarına daha sonra İstanbul Müftüsü Çağrıcı tarafından Hac ibadetiyle ilgili bilgiler verildi.
 
 (CİHAN