SAĞLIK Haber Girişi : 20 Nisan 2010 22:26

Hac ve Umre Kriterlerinin Değiştirilmesi Kafaları Karıştırdı

Hac ve Umre Kriterlerinin Değiştirilmesi Kafaları Karıştırdı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umrede görevlendirilecek personel ile ilgili kriterler konusunda son anda değişikliğe gitmesinin personel arasında rahatsızlığa neden olduğunu söyledi.

Kanal A haber bülteni için röportaj veren Mehmet Bayraktutar, “2010 yılı hac ve umre görevlendirmelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha önce ilan ettiği Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının hac görevlendirmelerinde kriter olarak alınmayacağını açıklaması bir yıldır kendini bu sınava göre hazırlayan personelimiz arasında rahatsızlıklara neden olmuştur. Hac ve umrede görevlendirilecek personelin belirlenmesine az bir zaman kala yapılan bu değişiklik hac ve umrede görev almak isteyen arkadaşlarımızın kafasını karıştırmıştır ve rahatsızlığa sebep olmuştur.  

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre görevlendirmelerinde Mesleki Bilgiler  Seviye Tespit Sınavını kriter almaktan vazgeçerek Müftülüklerde sözlü mülakatla hac ve umreye gidecek personeli belirleme gerekçesini açıkça bizlere ve çalışanlarına anlatarak bizleri ikna etmesi gerekmektedir. Aksi takdir de biz  yetkili sendika olarak üyelerimizin haklarını her platformda  aramaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.