GÜNCEL Haber Girişi : 02 Kasım 2008 19:07

Hac Turistik bir gezi değildir

Hac Turistik bir gezi değildir

Bu yıl 785 bin kişinin kutsal topraklara gidebilmek için başvuruda bulunduğunu hatırlatan İstanbul Müftüsü Çağrıcı, hacı adaylarından Allah'ın rızasını kazanacak ibadetler yapmalarını istedi

Hac turistik gezi değildir
OKTAY MEHMET / İSTANBUL
İstanbul Müftüsü Prof. Dr Mustafa Çağrıcı bu yıl kutsal topraklara gitmek için Türkiye genelinden rekor sayılabilecek 785 bin başvuru olduğunu söyledi. Diyanet İşler Başkanlığı'nın girişimleri sonucu,Türkiye'nin hac kontenjanını 70 binden 110 bine çıkartıldığını ifade eden Çağrıcı, ?Sadece İstanbul'dan yapılan hac başvurusu,Türkiye'nin toplam hac kontenjanını aşıyor. Bu sene İstanbul'dan 18 bin hacı adayı kutsal topraklarla buluşacak' diye konuştu. Çağrıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının hac ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aylar öncesinden aldığını vugruladı.

ÇAĞRICI'DAN TAVSİYE

Hacı adaylarından hac ibadetini, turistik seyahat gibi algılamamalarını isteyen Çağrıcı, hac ibadetinde önceliğin Allah'ın rızasını kazanmak olması gerektiğini söyledi. Çağrıcı, 'İbadetleri esnasında hacı adayları kul hakkına azami riayet ederek, diğer hacıların gönlünü kıracak hareketlerden kaçınmalıdırlar. Hacı kardeşlerimiz ufak hataları kırgınlık sebebi saymamalı. Hac ibadeti islam dininin en uzun süreli ve en kutsal ibadetlerden biridir. Her hacı adayı bunun bilincinde olmalıdır' dedi.