GÜNDEM Haber Girişi : 23 Haziran 2017 15:55

Gurbetten Erzurum'a akın var

Gurbetten Erzurum'a akın var
Sanatçı Murat Balkuş'un öncülüğünde başlamıştı?

Üç yıldır katılımcı sayımızı artırarak İstanbul Esenyurt'tan memleketimize Sıla-i Rahim programı geçekleştirildiğini belirten Esenyurt Dernekleri Başkanı  Ali Murat Alatepe, "Esenyurt Belediyesince ücretsiz olarak tahsis edilen 40 yakın otobüs ve bireysel katılımcıların yüze yakın özel araçla iştirak etmeleriyle birlikte yaklaşık 3.000 gurbetçi Erzurumlu Özü itibariyle programda, bu yıl; Ramazan ayının son iftarını Erzurum'da yapacak şekilde ve Erzuruma gidildiğinde Fitre ve Zekatların orada verildiği herkesin bayramı ve ziyaretleri kendi ilçe veya köyünde gerçekleştirdiği,bayramdan sonraki gün  28 Haziran Sabah saat 10.00 da bütün katılımcıların  Çifte minareli medrese önünde buluşarak, toplu olarak tarihi mekanlar, tabya ve şehitlik ziyaretleri Abdurrahman Gazi Türbesinde namaz molasından sonra 4 saatlik serbest alışveriş zamanıyla Erzurum merkezde program sürdürülmektedir. Son olarak Akşam 17.00 da  Havuzbaşı Etkinlik ve iftar çadırında İstanbul'dan gelen Erzurumlu sanatçılarımızla birlikte eğlence ve konser organizasyonunu akabinde 20.30 da akşam namazı sonrası toplu olarak istanbula Hareket edilecektir" dedi.

İstanbul-Esenyurt Erzurum Dernekleri Başkanı,  İstanbul Ezurumlular Federasyonu Başkan Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Sayın Ali Murat ALATEPE 'nin 3 yıl önce Esenyurt Dernekleriyle başlatıp sürdürdüğü programda, bu sene de Erzurumlu değerli Radyocu, Senarist ve tiyatrocu Aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Murat BALKUŞ'un da projeye GÖNÜLLÜ olarak dahil olması ve her platformda konuyu dillendirmesiyle birlikte, geçen yıl yaklaşık 1000 kişiyle gerçekleşen program bu yıl 3000 kişilik bir katılımcıya ulaştı.

Geçen yıl Erzurum'a yaklaşık 300 bin TL. gibi bir nakit giriş sağlayan programda meblağın bu sene bir Milyon Lirayı aşması bekleniyor.

Siz kıymetli basın mensuplarımızın, Dinimiz ve Kültürümüzde öneli yeri olan   sıla-i Rahim ziyaretimize göstereceğiniz ilgiye şimdiden minnettarız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.