KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 29 Nisan 2016 12:53

GÜNEŞ VAKFI TÜRK TARİH KURUMU ŞEREF ÜYESİ BİLAL ŞİMŞİR'İ VE TÜRKMEN ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

GÜNEŞ VAKFI TÜRK TARİH KURUMU ŞEREF ÜYESİ BİLAL ŞİMŞİR'İ VE TÜRKMEN ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
Güneş Vakfı Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Bilal Şimşir'i ve Türkmen Öğrencileri ağırladı
Güneş Vakfı Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Bilal Şimşir'i ve Türkmen Öğrencileri ağırladı 
Erzurum'a Kitap Fuarı için gelen Bilal Şimşir Güneş Vakfını ziyaret etti. Güneş Vakfında Bilal Şimşir'i çok sayıda akademisyen, üniversite öğrencisi ve vatandaş dinledi.
"Güneş Vakfı, bu güne kadar Türk Dünyası adına yaptığı çalışmalardan dolayı her zaman beni şaşırtmıştır." ifadesini kullanan Sayın Şimşir Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'ı yapmış olduğu eşsiz faaliyetlerden dolayı tebrik ettiğini belirtti.
Şimşir "Türklerin tarih boyunca önünü kesmek isteyenler, böl parçala modelini uygulamaya çalıştı. Sadece tehcire giden süreçte değil, ondan öncede aynı uygulamaları yapmaya çalıştılar. Ermeniler, Türkiye'nin topraklarına göz dikerken sadece Kars'ı Erzurum'u istemiyordu. Elazığ'ı ve Sivas'ı da kapsayan devasa büyüklükteki bir alanı istiyordu. Bunun için de Ermenileri kışkırtan ve destek verenler vardı ama dün olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaklar" diye konuştu.
Şimşir, "Edirne ve Erzurum beni duygulandıran ve hüzünlendiren iki şehirdir. Bu şehirlerin ortak özelliği Rus zulmü görmüş olmasıdır. Yani bu güne kadar Erzurum'un tek sıkıntısı soğukluğu olmamıştır." ifadelerini kullandı.
Şimşir, Ermeniler'in kendi devletlerini bile istemediklerini ve devletçi bir yapıyı kabullenmediklerini söyledi. Şimşir, Ermeniler'in devletçi bir yapıya sahip olmak istememelerini tarihin her sahnesinde görüldüğünü anımsatarak, şunları konuştu: "Ermeniler kendi devletlerini bile istemiyorlar. Devletçi olmak istemiyorlar. Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalışanlar, her dönem oldu. Bunlara karşı moral bozmaya gerek yok. Biz ölür ölür diriliz. Çünkü biz devlet kuran bir milletiz. Devletçi olan biziz. Bizi kırdılar, soykırım yaptılar. Ama biz yine yurdumuzda güçlendik ve şimdi 70 milyonu geçtik. Etrafınıza bir bakın, Ermenistan bağımsızlığını ilan ettiğinde 3 milyondu, nüfusları şimdi 1,5 milyon. Bulgarlar, Avrupa Birliği'ne girdiler nüfusları 8 milyondan, 5 milyona düştü. Yunanistan'ın hali malum. Tekrar söylüyorum. Biz devlet kurucu bir milletiz, moral bozmaya gerek yok. Göz diktikleri yerleri gelsin, alsınlar bakalım nasıl alıyorlar." diyerek konuşmasını bitirdi.
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise Diplomat, akademisyen, tarihçi-yazar ve aynı zamanda Paris, Şam, Londra, Lahey Türk Büyükelçiliklerinde başkâtip ve müsteşar olarak çalışan, Arnavutluk'ta Tiran Büyükelçiliği, Çin Pekin Büyükelçiliği, Avustralya ve Güney Pasifik Ülkelerinde büyükelçi olarak Türkiye'yi temsil eden Sayın Bilal Şimşir'i Güneş Vakfında ağırlamaktan gurur duyduğunu belirtti.
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Türkmenistan uyruklu öğrenciler Bilal Şimşir'in söyleşisinden sonra kendi ülkelerinin sosyal, siyasal, ekonomik tarihsel ve kültürel değerleri hakkında açıklamalarda bulundular. Öğrenciler, Türkmen müziği ve Türkmen şiiri söyleyerek Kafkas Dansı sergilediler. Türkmen Öğrenciler, Türk Dünyasını bir araya getirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyen ve ülkelerini Türkiye'de tanıtma fırsatı veren Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'a ve Güneş Vakfı ailesine minnettar olduklarını belirttiler.
Ceylan "Türk Dünyasının Kalbinin Erzurum'da atacağı 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz olan IV. Uluslararası Türk Şöleninde sizler gibi kardeş, akraba ve Türk topluluklarını bir araya getireceğiz." ifadelerini kullanan Ceylan, Güneş Vakfının Türk Dünyasının evi ve ailesi olduğunu belirterek değerli öğrencilere teşekkür etti.
Etiketler : güneşvakfı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.