KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 22 Ocak 2018 00:38

Güneş Vakfı, Rasim Cinisli'yi ağırladı

Güneş Vakfı, Rasim Cinisli'yi ağırladı
Güneş Vakfı, okulların yarıyıl tatiline girdiği bu haftada Erzurum'a bir dönem damga vurmuş, Erzurum'un öz değeri olan Erzurum eski milletvekili Rasim Cinisli'yi ağırladı.
Güneş Vakfı, okulların yarıyıl tatiline girdiği bu haftada Erzurum’a bir dönem damga vurmuş, Erzurum’un öz değeri olan Erzurum eski milletvekili Rasim Cinisli’yi ağırladı. Çok sayıda katılımcının büyük bir zevkle dinlediği, zamanın hafızası Rasim Cinisli, siyaset hayatı boyunca başından geçen önemli hadiseleri anlattı. Milli Türk Talebe Birliği başkanlığı görevini başarıyla yürüten Cinisli, özellikle Türk gençlerine önemli siyasi tecrübelerini aktararak, siyasette en önemli düsturun terbiye olması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin bugünkü demokrasi ortamına kolay gelmediğini anlatan Cinisli, darbelerin Türkiye’nin demokratik ve sosyal gelişimine engel olan önemli birer badire olduğunu söyledi. Türk siyasetinin uzun ve çetin bir dönemden geçtiği bu günlerde herkesin özellikle topluma mal olmuş siyasilerin kucaklayıcı ve yapıcı bir dil kullanmaları gerektiğini ifade etti. 1946 yılından itibaren Türkiye’nin önüne her türlü engelin çıkarılıp geriye götürülmek istenen bir ülke konumuna sokulmaya çalışıldığını ifade eden Cinisli, Türkiye’nin demokrasi tecrübesini uzun yıllar muhafaza etmesi gerektiğini anlattı. Ali Fuat Başgil, Mümtaz Turhan ve Nurettin Topçu gibi alimlerin dizinin dibinde oturup ilim ve terbiye öğrendiğini aktaran Cinisli, bugünkü ortamda gençlerin tekrardan ilim ve terbiye düsturuna dönmesi gerektiğini söyledi. İki dönem Erzurum milletvekilliği yapan Cinisli, kıymetli Erzurumlulara olan vefa borcunu ödeyebilmek için “Bir Devrin Hafızası” isimli bir hatıra kitabı yazdığını ifade etti. Konuşmasını soru ve cevaplarla sonlandıran eski Erzurum milletvekili Rasim Cinisli’ye, Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan tarafından Güneş Vakfı yayınlarından “III. Türk Şöleni Bildirileri” ve “Erzurum ve Türk Musikisi” adlı kitaplar hediye edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.